search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:36
MENU CLOSE

Έξι τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου

31.08.2019 15:31
Έξι τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου - Media
 
Οι διατροφικές επιλογές που κάνουμε επηρεάζουν πολλές πτυχές της υγείας μας.
 
Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι o κίνδυνος καρκίνου, διαβήτη και καρδιαγγειακών νοσημάτων αυξάνεται σημαντικά όταν ακολουθούμε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές,
 
Υπάρχουν αρκετές τροφές οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, περιορίζοντας τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.
 
Παρακάτω δείτε 6 τροφές που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου.
 
1. Καρότα: Έρευνες αποδεικνύουν ότι η συχνή κατανάλωση καρότων, που είναι πλούσια σε βιταμίνες, φυτικές ίνες, κάλιο και φαλκαρινόλη, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, των πνευμόνων και του στομάχου.
 
2. Μούρα: Οι ανθοκυανίνες, οι φυσικές ενώσεις που περιέχονται στα μούρα, περιορίζουν τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων και αποτρέπουν την ανάπτυξη ορισμένων τύπων καρκίνου.
 
3. Ξηροί καρποί: Η συχνή κατανάλωση συγκεκριμένων ξηρών καρπών, όπως είναι τα καρύδια Βραζιλίας μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνου.
 
4. Ελαιόλαδο: Αρκετές μελέτες αναφέρουν ότι η υψηλή πρόσληψη ελαιολάδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού, του παχέος εντέρου, των ωοθηκών και του προστάτη.
 
5. Εσπεριδοειδή: Η κατανάλωση εσπεριδοειδών μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο καρκίνο του στομάχου, του ανώτερου αναπνευστικού και του πεπτικού συστήματος.
 
6. Ντομάτες: Η ντομάτα περιέχει λυκοπένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό το οποίο περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών.
 
Πηγή: onmed.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33