search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:05
MENU CLOSE

Βρέθηκε σπάνιος κλεμμένος πίνακας

13.04.2012 12:35
Βρέθηκε σπάνιος κλεμμένος πίνακας - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Πριν από τέσσερα χρόνια τρεις άγνωστοι ληστές εισέβαλαν σε γκαλερί στην Ζυρίχη, φορώντας κουκούλες και κρατώντας όπλα. Ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, άρπαξαν σπάνια έργα τέχνης και εξαφανίστηκαν.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Πριν από τέσσερα χρόνια τρεις άγνωστοι ληστές εισέβαλαν σε γκαλερί στην Ζυρίχη, φορώντας κουκούλες και κρατώντας όπλα. Ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, άρπαξαν σπάνια έργα τέχνης και εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών η αξία των κλεμμένων έργων ξεπερνούσε τα 100 εκατομμύρια ευρώ και το πλέον πολύτιμο απόκτημα των ληστών ήταν ένας πίνακας του Πολ Σεζάν που τιτλοφορείται «Αγόρι με κόκκινο γιλέκο» και θεωρείται αριστούργημα ιμπρεσιονισμού.

Αυτή η δημιουργία του σπουδαίου Γάλλου ζωγράφου κοστολογείται περί τα80 εκ.ευρώ και αν η αστυνομία της Σερβίας έχει δίκιο, βρέθηκε και θα επιστραφεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών της γειτονικής χώρας, τρεις ύποπτοι για τη ληστεία στη Ζυρίχη έχουν συλληφθεί και ήδη ειδικοί από διάφορες χώρες συρρέουν στο Βελιγράδι για να αποφανθούν αν ο πίνακας που βρέθηκε είναι ο αυθεντικός ή πρόκειται για κάποια απομίμηση.

Οι ληστές είχαν πάρει τέσσερα έργα, εκτός από τον Σεζάν έναν πίνακα του Ντεγκά που επίσης βρέθηκε και από έναν των Μονέ και Βαν Γκογκ οι οποίοι βρέθηκαν εγκαταλελειμμένοι λίγο μετά τη ληστεία.

Η ανακάλυψη των κλεμμένων έργων και η σύλληψη των ληστών έγινε κατόπιν συντονισμένων ενεργειών των διωκτικών αρχών από διάφορες χώρες που ακολουθούσαν τα ίχνη τα οποία έφταναν στο Βελιγράδι.

Να σημειωθεί ότι πέρυσι η σερβική αστυνομία είχα βρει δύο αριστουργήματα του Πικάσο που είχαν κλαπεί επίσης το 2008 από άλλη ελβετική γκαλερί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:03