search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:39
MENU CLOSE

Μεγάλη αλλαγή στον Mozilla Firefox: Τι ισχύει από σήμερα

03.09.2019 18:24
Βρέθηκε λύση για τον αγιασμό στα σχολεία: Θα γίνει στις 14 Σεπτεμβρίου, μετά τις 11 το πρωί και ανά τάξη - Media
 
Από σήμερα ο δημοφιλής browser Mozilla Firefox αλλάζει σημαντικά παρέχοντας μια άκρως ενδιαφέρουσα ιδιότητα στους χρήστες του.
 
Συγκεκριμένα, στη νέα έκδοσή του, η οποία περιλαμβάνει παλιούς και νέους χρήστες, ο Firefox περιλαμβάνει και την «Αυξημένη Προστασία Παρακολούθησης», ένα χαρακτηριστικό που αποτρέπει ιστοχώρους από το να συγκεντρώνουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών του διαδικτύου.
 
Το χαρακτηριστικό αυτό ουσιαστικά «απαγορεύει» την εγκατάσταση cookies παρακολούθησης, αλλά και την «κρυπτοεξόρυξη», δηλαδή την χρήση του επεξεργαστή του υπολογιστή για διάφορες εργασίας από τρίτα πρόσωπα, χωρίς τη γνώση του χρήστη.
 
Η «Αυξημένη Προστασία Παρακολούθησης» είχε εγκατασταθεί περίπου στο 20% των χρηστών του Firefox σε υπολογιστές και συσκευές Android, ωστόσο, από σήμερα εγκαθίσταται στις μηχανές όλων των χρηστών του δημοφιλούς browser.
 
Σημειώνεται ότι πλέον ο Firefox διαθέτει και μια «αυστηρή εκδοχή» της προστασίας, η οποία αποκόπτει και τα σκριπτάκια που κλέβουν το «δακτυλικό απότύπωμα» του browser.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03