28/09/2020 22:27:11

Περιστατικό βανδαλισμού έργου του Μόραλη σημειώθηκε στην Αίγινα (Photo)

Περιστατικό βανδαλισμού έργου του Μόραλη σημειώθηκε στην Αίγινα (Photo) - Media

 

Δεύτερο συμβάν βανδαλισμού σημειώθηκε στην Αίγινα. Μετά τον περίβολο της Εκκλησίας του Σωτήρος στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο, άγνωστοι αλλοίωσαν και το έργο του Γιάννη Μόραλη που έχει τοποθετηθεί στον παραλιακό δρόμο Αίγινας - Σουβάλας.

Πάνω στις στιλπνές μαύρες επιφάνειες του έργου του κορυφαίου εικαστικού Γιάννη Μόραλη, άγνωστοι ζωγράφισαν αλλεπάλληλα μοτίβα με λευκή μπογιά, με τη μέθοδο doodling. 

Το saronicmagazine.gr στο σχετικό ρεπορτάζ ανέφερε ότι το έργο δωρήθηκε στον Δήμο και τοποθετήθηκε στην συγκεκριμένη θέση μετά από μακρά διαδικασία με την ομόφωνη, έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τοποθετήθηκε ειδικά σε αυτό το σημείο της Αίγινας γιατί εκεί περνούσε πολλές ώρες ο εικαστικός όταν διέμενε στο νησί.

Μόλις ενημερώθηκε για το συμβάν η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, επικοινώνησε άμεσα με τον δήμαρχο Αίγινας. Νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης, μετά από συντονισμένες ενέργειες, σβήστηκαν τα γκράφιτι στην επιφάνεια του γλυπτού.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.