search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:31
MENU CLOSE

Αναμένεται «έκρηξη» των αγορών από «δεύτερο χέρι» στην Ελλάδα

05.09.2019 08:23
Αναμένεται «έκρηξη» των αγορών από «δεύτερο χέρι» στην Ελλάδα  - Media

 

Η Vendora, η νέα πλατφόρμα μικρών αγγελιών για αγορά και πώληση μεταχειρισμένων προϊόντων, ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα μεγάλης πανελλαδικής έρευνας σχετικά με τις τάσεις της αγοράς αντικειμένων από δεύτερο χέρι στην Ελλάδα.

Οι αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων προϊόντων, ενώ είναι μια εκτενώς διαδεδομένη πρακτική στις περισσότερες χώρες του κόσμου, μέχρι πρότινος φαίνεται να ήταν ταμπού για την Ελλάδα. Αυτό δείχνει να αλλάζει, και μάλιστα ταχέως, ως αποτέλεσμα τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της διάδοσης του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με την έρευνα της Vendora:

– Ως αποτέλεσμα σταθερά ανοδικής τάσης, η αγορά μεταχειρισμένων θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

– Αγοράζουν και πωλούν μεταχειρισμένα προϊόντα άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων, περισσότερο οι ηλικίες από 38 έως 65 ετών.

– Εκτός από αυτούς που αγοράζουν μεταχειρισμένα λόγω της εξοικονόμησης χρημάτων, σημαντικό ποσοστό τα προτιμάει λόγω των μοναδικών κομματιών και της ποικιλίας που ανακαλύπτουν.

– Οι γυναίκες προτιμούν να αγοράζουν μεταχειρισμένα έπιπλα, ρούχα και βρεφικά είδη, ενώ οι άνδρες μεταχειρισμένα κινητά, αυτοκίνητα, συλλεκτικά είδη και βιντεοπαιχνίδια.

– Ένας στους τρείς ερωτηθέντες σκοπεύει να επενδύσει περισσότερο σε αγορές μεταχειρισμένων στο άμεσο μέλλον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:30