17/01/2021 04:54:28

Παπανάτσιου: Θυσία σε βωμό οι ρυθμίσεις για τον αιγιαλό

Παπανάτσιου: Θυσία σε βωμό οι ρυθμίσεις για τον αιγιαλό - Media

 

«Ευελπιστούμε οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, σχετικά με τις ρυθμίσεις που προωθεί η Ν.Δ για τον αιγιαλό και την παραλία, να μην πατάνε στην πραγματικότητα,» σημειώνει η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, σχολιάζοντας δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση πρόκειται να προβεί σε νέες τροποποιήσεις στη νομοθεσία για τον αιγιαλό και την παραλία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τις τροποποιήσεις αυτές πρόκειται να περιλάβει η κυβέρνηση στο «αναπτυξιακό» σχέδιο νόμου, που αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες σε δημόσια διαβούλευση.

«Ευελπιστούμε η κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα του αιγιαλού, της παραλίας και του παλαιού αιγιαλού, που υπήρξε πρόταγμα της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α και κατοχυρώθηκε επί διακυβέρνησής της, να μην τεθεί σε αμφισβήτηση από τη Νέα Δημοκρατία» προσθέτει η κα Παπανάτσιου. «Αν όμως τα δημοσιεύματα αποδειχθούν ορθά, πρόκειται ουσιαστικά για πολιτική στείρας οικονομικής εκμετάλλευσης των πολυτιμότερων κοινόχρηστων πραγμάτων της χώρας» σημειώνει. Προσθέτει δε, ότι «ακόμη και το ίδιο το γεγονός της ένταξης τροποποιήσεων που αφορούν τον αιγιαλό και την παραλία σε ένα αναπτυξιακό νομοσχέδιο, φανερώνει την αντίληψη με την οποία η σημερινή κυβέρνηση πρόκειται να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί το συγκεκριμένο θέμα, θυσία δηλαδή σε βωμό.»

«Ο αιγιαλός και η παραλία είναι πράγματα κοινόχρηστα, ανήκουν σε όλους και σε όλες, και δεν μπορούν να γίνουν αντικείμενα στείρας οικονομικής εκμετάλλευσης. Στον βωμό της 'ανάπτυξης για την ανάπτυξη' δεν μπορεί να θυσιάζονται τα πάντα,» καταλήγει η κα Παπανάτσιου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.