search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:55
MENU CLOSE

Πλημμύρισε με μετανάστες η Σύμη – Κοιμούνται ακόμα και στο δρόμο (Video)

06.09.2019 08:14
Πλημμύρισε με μετανάστες η Σύμη - Κοιμούνται ακόμα και στο δρόμο (Video) - Media

 

Εικόνες απελπισίας και απόγνωσης για εκατοντάδες πρόσφυγες που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στo νησί της Σύμης.

Οι περίπου διακόσιοι μετανάστες κοιμούνται στην παραλιακή οδό, την ώρα που αυτοκίνητα και μηχανάκια κινούνται στους δρόμους, με τον κίνδυνο ατυχήματος να είναι πιθανός.

Ο δήμαρχος της Σύμης ζητά άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους όσο και και για τους μετανάστες.

«Το νησί είναι ακόμα και σήμερα γεμάτο με τουρίστες», τόνισε ο δήμαρχος ο οποίος πρόσθεσε: «Εμείς εδώ δεν έχουμε κέντρο υποδοχής και όσοι πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στο νησί φιλοξενούνται στον προαύλιο χώρο του Λιμεναρχείου. Η χωρητικότητα του είναι για 13 άτομα. Αυτή την ώρα πάνω στο νησί βρίσκονται τουλάχιστον 200 άτομα. Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε ζητάμε άμεσα να βρεθεί μια λύση. Τόσο για εμάς όσο και για τους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι κοιμούνται στη μέση του δρόμου και κινδυνεύουν να τους πατήσουν τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01