search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:42
MENU CLOSE

Χαμός στη Βραζιλία με το φιλί δύο ομοφυλόφιλων ηρώων σε κόμικ της Μarvel

09.09.2019 13:10
Εφημερίδες: Οι τίτλοι της Κυριακής - Media

 

Το παθιασμένο φιλί δύο ομοφυλόφιλων ανδρών από κόμικ της Marvel προέβαλε στο πρωτοσέλιδό της η μεγαλύτερη εφημερίδα της Βραζιλίας «Folha de São Paulo» το Σάββατο, αντιδρώντας στην απόπειρα λογοκρισίας του δημάρχου του Ρίο ντε Τζανέιρο, Μαρτσέλο Κριβέλα, να το αποσύρει από έκθεση βιβλίου.

Σε αυτό το φιλί πρωταγωνιστούν οι ήρωες «Wiccan» και «Hulkling», ενώ η σειρά κόμικ κυκλοφορεί στη Βραζιλία από το 2012.

Ο ομοφοβικός δήμαρχος του Ρίο ντε Τζανέιρο ζήτησε να αποσυρθεί το κόμικ από μια έκθεση βιβλίων, υποστηρίζοντας ότι περιελάμβανε περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους. Την Πέμπτη ο Κριβέλα ζήτησε να τυλίξουν σε μαύρο πλαστικό τα αντίτυπα του βιβλίου, ενώ την άλλη ημέρα ζήτησε να κατασχεθούν τα αντίτυπα, παρά το ότι το βιβλίο είχε πλέον ξεπουλήσει.

Ωστόσο, οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν προσωρινή διαταγή ενάντια στην κίνηση του δημάρχου, επισημαίνοντας το δικαίωμα στην ελευθερία έκφρασης.

Το αποτέλεσμα ήταν τα αντίγραφα του κόμικ «Avengers: The Children’s Crusade» να ξεπουλήσουν μετά την απόπειρα λογοκρισίας του δημάρχου.
«Το σαββατιάτικο πρωτοσέλιδο της βραζιλιάνικης εφημερίδας Folha de S.Paulo, ήταν μια διαμαρτυρία σε απάντηση της απόπειρας λογοκρισίας. Η εφημερίδα πρόβαλε μια εικόνα από κόμικ της Marvel όπου δύο άνδρες ανταλλάσσουν ένα παθιασμένο φιλί», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθυντής της εφημερίδας.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Κριβέλα έχει δηλώσει για την ομοφυλοφιλία ότι πρόκειται για κακή συμπεριφορά αν και στη χώρα ο γάμος των ομοφυλοφίλων είναι νόμιμος από το 2013.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:41