search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:08
MENU CLOSE

Ωδή στην Αμερική από τον Michael Kors

13.09.2019 09:56
Ωδή στην Αμερική από τον Michael Kors - Media

 

“Νομίζω ότι σε όλο τον κόσμο όλοι έχουν εμμονή με το DNA τους” δήλωσε ο Michael Kors, εξηγώντας τη διαδικασία σκέψης και ενεργειών που τον οδήγησαν σε αποθήκη στη ναυτική βάση στο Μπρούκλιν για να παρουσιάσει τη νέα του συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2020 στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης.

Ενώ χορωδία νέων τραγουδούσε τα “This Land is Your Land’, ‘American Pie’ και ‘New York, New York’ οι αναμνήσεις του σχεδιαστή επικεντρώθηκαν στην ιστορία της άφιξης της προγιαγιάς του στην πόλη με πλοίο στο νησί Έλις, σε ηλικία μόλις 14 ετών, μόνη πρόσφυγας που έφυγε από την ταραγμένη ανατολική Ευρώπη με μόλις 10 δολάρια και καταγεγραμμένη ως Εβραία για να αντιμετωπίσει έναν άγνωστο κόσμο.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Vogue, μόνο ο ενθουσιώδης Michael Kors θα μπορούσε να μετατρέψει την προσφυγική ιστορία της οικογένειάς του σε συλλογή μόδας που αποπνέει χαρά, με αναφορές στα πουά φορέματα του 1940 και ντεκολτέ σε σχήμα καρδιάς.

Η επίδειξη μόδας είχε πολλές αναφορές στο αμερικανικό όνειρο, ήταν μία μίξη ναυτικού στυλ, αστεριών ριγέ και Χόλιγουντ της εποχής εκείνης.

«Είναι μια δήλωση για τη δυνατότητα, είναι μια δήλωση για την αισιοδοξία», είπε ο σχεδιαστής μόδας για την επίδειξη, σύμφωνα με το WWD.

“Για την προγιαγιά μου, ήταν το όνειρο” είπε ο Κορς. “Στην Κάτω Ανατολική πλευρά, ζούσαν σε πολυκατοικίες – μικροσκοπικά διαμερίσματα με πάρα πολλούς ανθρώπους. Τελικά η γιαγιά μου γεννήθηκε στο Μανχάταν και στη συνέχεια μετακόμισε στο νησί Κόνεϊ και γι ‘αυτούς ήταν το Κάπρι ή η Ριβιέρα τους. Όταν σκέφτομαι τη ζωή μου και τι έχω κάνει, σκέφτομαι την οικογένειά μου και με κάνει πολύ υπερήφανο. Πιστεύω ακόμα ότι υπάρχει η δύναμη της θετικότητας στη μόδα” τόνισε.

“Η Αμερική είναι μετανάστες. Είμαστε όλοι μετανάστες” είπε ο Μάικλ Κορς όταν ρωτήθηκε για τη μεταναστευτική πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Η Νικόλ Κίντμαν, η Κέιτ Χάτσον και η Μεξικανή ηθοποιός, Γιαλίτζα Απαρίσιο ήταν όλες στην πρώτη σειρά ως καλές φίλες του σχεδιαστή.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01