search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:56
MENU CLOSE

Εκκρεμότητες γύρω από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

19.04.2012 17:20
Εκκρεμότητες γύρω από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών - Media

Ανοικτά παραμένουν μία σειρά από ζητήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων, μετά και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλο.

Ανοικτά παραμένουν μία σειρά από ζητήματα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων, μετά και τη συνάντηση του Πρωθυπουργού Λ.Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος Γ.Προβόπουλο.

Οι διάφορες παράμετροι και γενικότερα η όλη διαδικασία θα οριστικοποιηθεί με ειδική πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

Στο μεταξύ, η ΤτΕ θα καθορίσει το ύψος των κεφαλαίων που θα χορηγηθούν σε κάθε τράπεζα προκειμένου να εξασφαλιστεί η κεφαλαιακή επάρκεια.

Στα εκκρεμή ζητήματα παραμένει ο καθορισμός της λογιστικής και φορολογικής αντιμετώπισης του «κουρέματος» των ομολόγων στα αποτελέσματα των τραπεζών προκειμένου να προσδιοριστούν επακριβώς οι κεφαλαιακές τους ανάγκες.
Ιδιαίτερα κρίσιμη παράμετρος θεωρείται και η συμμετοχή των ιδιωτών στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου των Τραπεζών. Σημειώνεται ότι για να εξακολουθήσουν να έχουν τον έλεγχο του μάνατζμεντ θα πρέπει να συμμετάσχουν σε ποσοστό τουλάχιστον 10%.

Μέχρι στιγμής προβλέπεται η στήριξη των τραπεζών με κεφάλαια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μέσω κοινών άνευ ψήφου μετοχών και με μετατρέψιμα ομόλογα. Εντούτοις δεν έχει ακόμη καθοριστεί η αναλογία των μέσων.

«Οι όροι για το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης σχετικά με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα θα ξεκαθαριστούν τις επόμενες εβδομάδες» ανέφερε στο Reuters την Πέμπτη, κυβερνητική πηγή, ενώ δεύτερη πηγή ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο πως οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης θα καθοριστούν πλήρως μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 13:52