search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:07
MENU CLOSE

«Έπεσαν» οι υπογραφές με Total – Eni για το τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ

18.09.2019 13:07
Υπ. Ενέργειας Κύπρου: Δεν υπήρχε πρόθεση να αρχίσουν πρώτα οι γεωτρήσεις από το τεμάχιο 7 - Media

 

Ως μια πολύ σημαντική εξέλιξη για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, την υπογραφή σήμερα στη Λευκωσία των Συμβολαίων Έρευνας και Αναλογικού Καταμερισμού Παραγωγής που αφορούν σε αδειοδότηση του τεμαχίου 7 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κοινοπραξία των εταιρειών Total και Eni και σε εκχώρηση στην Total μέρους των δικαιωμάτων που κατέχει η Eni στα τεμάχια 2,3,8 και 9.

Η πρόθεση, όπως είπε ο κ. Λακκοτρύπης, είναι όπως στα τεμάχια για τα οποία έχουν αδειοδότηση η ΕΝΙ και η TOTAL, γίνουν έως και έξι γεωτρήσεις, ενώ αναμένεται ότι θα γίνουν συνολικά μέχρι εννέα γεωτρήσεις μέσα στα επόμενα δυο χρόνια, όπως μεταδίδει ο «Φιλελεύθερος της Κύπρου».

Ερωτηθείς πότε θα γίνει η έναρξη του νέου γύρου ερευνητικών γεωτρήσεων, ο Υπουργός Ενέργειας ανέφερε πως αυτό είναι κάτι που συζητείται με τις εταιρείες αυτή τη στιγμή.  Επεσήμανε περαιτέρω πως η σημερινή εξέλιξη ενδυναμώνει τις κοινοπραξίες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, τεχνικά, οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά.

Εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα συμβόλαια υπέγραψε ο κ. Λακκοτρύπης κατά τη διάρκεια τελετής στο Υπουργείο Ενέργειας με εκπροσώπους των αδειούχων κοινοπραξιών, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, και των Πρέσβεων της Γαλλίας και της Ιταλίας στην Κύπρο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01