search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:58
MENU CLOSE

Αρκούδι: Εξουδετερώθηκε βόμβα βυθού που βρέθηκε κοντά στην ακτή (Video)

20.09.2019 16:17
Αρκούδι: Εξουδετερώθηκε βόμβα βυθού που βρέθηκε κοντά στην ακτή (Video) - Media

 

Εξουδετερώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η βόμβα βυθού που είχε εντοπιστεί από ψαρά σε παραλία κοντά στο Αρκούδι. Η παραλία που δεν θεωρείται πολυσύχναστη επεφύλασσε μια έκπληξη.

Όπως αναφέρει το ilialive.gr, δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την εξεύρεση νάρκης στην περιοχή «Πετρέλαια» του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης και είχε σειρά πριν από δέκα ημέρα η περιοχή του Αρκουδίου για να εντοπιστεί πολεμικό υλικό που προέρχεται από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχουν περάσει σχεδόν 75 χρόνια από το τέλος του πολέμου, όμως το Ιόνιο κρύβει αρκετά μυστικά ακόμα.

Μόλις εντοπίστηκε το μεταλλικό αντικείμενο που παρέπεμπε σε βόμβα βυθού, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Κυλλήνης και με τη σειρά του το αρμόδιο τμήμα εξουδετέρωσης της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών. Κλιμάκιο έφτασε χθες, σε συνεργασία με τους δύτες της ναυαγοσωστικής σχολής Sharks Lifeguard Academy εντοπίστηκε το υλικό και εξουδετέρωσε τη βόμβα βυθού με ελεγχόμενη έκρηξη.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί από το προσωπικό του Λιμεναρχείου Κυλλήνης από τη στεριά και τη θάλασσα, ενώ ήταν παρόντες μέλη της ομάδας ναυαγοσωστών, πλήρωμα του ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο καθώς και συνεργείο της ΔΕΗ μιας και σε κοντινή απόσταση υπάρχει υποθαλάσσιο καλώδιο του δικτύου της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:56