search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:10
MENU CLOSE

Πώς επηρεάζει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο η κατάρρευση της Thomas Cook

23.09.2019 15:05
Η διοίκηση της Λίβερπουλ παίρνει πίσω την ντροπιαστική απόφαση για τους εργαζομένους της - Media

 

H χρεοκοπία του ταξιδιωτικού κολοσσού «Thomas Cοοκ», προκαλεί προβλήματα και στο χώρο του ποδοσφαίρου καθώς πολλοί σύλλογοι της Ευρώπης συνεργάζονταν με το πρακτορείο για να προσφέρουν ταξιδιωτικά πακέτα στους οπαδούς τους για τα εκτός έδρας ματς σε Champions League και Europa League.

Όπως γράφει το protothema.gr χιλιάδες οπαδοί περιμένουν από το πρωί -όταν έγινε γνωστή η είδηση ότι η «Thomas Cook» χρεοκόπησε αφού απέτυχε να εξασφαλίσει τα 227 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης που χρειαζόταν για να συνεχίσει τη λειτουργία της- να μάθουν ποια θα είναι η τύχη των πακέτων μετακίνησης που έχουν αγοράσει για τα εκτός έδρας ματς των ομάδων τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Αγγλία αφού μεγάλος αριθμός ομάδων της Premier League συνεργαζόταν με το συγκεκριμένο πρακτορείο για τη διάθεση εισιτηρίων και πλήρων ταξιδιωτικών πακέτων που κάλυπταν μία σειρά από υπηρεσίες. Ανάμεσά σε αυτές η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Τότεναμ, η Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο επίσημο site των «κόκκινων διαβόλων» διαφημίζονται ακόμα πακέτα που αφορούν τα εκτός έδρας ματς με την Αστάνα, την Άλκμααρ και την Παρτιζάν Βελιγραδίου στο Europa League αλλά και για εντός έδρας ματς, για τους υποστηρικτές από το εξωτερικό, όπως και για τουρ στο γήπεδο και το μουσείο της ομάδας. Όλα τα παραπάνω μέσω του πρακτορείου «Thomas Cook»…

Φυσικά όλα τα πακέτα και τα εισιτήρια δεν έχουν πλέον καμία ισχύ ενώ η επόμενη εβδομάδα περιλαμβάνει ευρωπαϊκά παιχνίδια εκτός έδρας για αγγλικούς συλλόγους. Όσοι τα έχουν στα χέρια τους συμβουλεύονται να επικοινωνήσουν απευθείας με κάποιον υπεύθυνο από τον προορισμό που είχαν κλείσει να μεταβούν.

Ταυτόχρονα επειδή για λόγους κόστους λίγοι επιλέγουν να έχουν πλήρη ταξιδιωτική ασφάλιση σε τέτοιες μετακινήσεις, πολλοί έχουν στραφεί ήδη προς στην τράπεζα από την οποία εξέδωσαν την πιστωτική ή χρεωστική κάρτα με την οποία αγόρασαν κάποιο πακέτο την «Thomas Cook», διεκδικώντας αποζημίωση.

Η Γιουνάιτεντ πάντως εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημέρωσε τους οπαδούς ότι από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση κάνει ότι είναι δυνατόν για να απεμπλακούν όσοι φίλαθλοι είχαν επιλέξει την «Thomas Cook» για να ταξιδέψουν σε κάποια αναμέτρηση της ομάδας.

Σε αντίστοιχη κατάσταση βρίσκονται και στο Μέρσεσαϊντ, αφού η ανακοίνωση της Λίβερπουλ αναφέρει πως άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους για να βρεθεί λύση στο ζήτημα.

Τα προβλήματα πάντως επεκτείνονται και πέρα από το ποδόσφαιρο καθώς στο Λονδίνο είναι προγραμματισμένα τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο δύο ματς αμερικάνικου ποδοσφαίρου και η διοργανώτρια αρχή (NFL) είχε διαθέσει τα πακέτα και για τα δύο ματς μέσω της «Thomas Cook».

Οι ιθύνοντες της λίγκας ανακοίνωσαν ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση και επιφυλάσσονται κάθε νόμιμου δικαιώματός τους, ενώ τα αναμένονται περαιτέρω προβλήματα αφού μέσω του ίδιου πρακτορείου έχει πωληθεί μεγάλος αριθμός πακέτων όσον αφορά το διεθνές τουρνουά «Six Νations» στο ράγκμπι αλλά και το Grand Prix της Formula 1.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:59