search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:30
MENU CLOSE

Δραματική επαλήθευση προγνώσεων ΕΜΥ για υδροσίφωνες, ανεμοστρόβιλους και κεραυνούς (Video+Xάρτες)

25.09.2019 07:43
201909241540_zeus_fatalities_v2

 

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που έπληξαν τη Δυτική Ελλάδα από τις πρώτες ώρες έως και το μεσημέρι της Τρίτης 24/09 προκάλεσαν πλήθος προβλημάτων, ενώ δύο άτομα έχασαν την ζωή τους από χτύπημα κεραυνού στο Αλιμάκι Κυπαρισσίας και στη Μυρσίνη Λεχαινών. Στο σύνολό τους οι κεραυνοί που έπεσαν στην ελληνική επικράτεια ξεπέρασαν τους 14.000 (5.300 πάνω από την ξηρά / 9.000 πάνω από τη θάλασσα), ενώ καταγράφηκαν και 2 ανεμοστρόβιλοι (Καλαμάτα, Αμαλιάδα) και 1 υδροσίφωνας  (Αμβρακικός Κόλπος – Αμφιλοχία).

Στον χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή των κεραυνών σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών «ΖΕΥΣ», τα σημείων των θανατηφόρων χτυπημάτων και τα σημεία εμφάνισης των ανεμοστρόβιλων/υδροσίφωνα. Επίσης φαίνεται και ο προγνωστικός χάρτης που ανάρτησε το meteo.,gr εμφάνισης ανεμοστρόβιλων/υδροσιφώνων όπως αυτός δημοσιεύτηκε στην ανακοίνωση της 23/09, η σύγκριση του οποίου με τις θέσεις εμφάνισης των ανεμοστρόβιλων/υδροσιφώνων καταδεικνύει την επιτυχία της πρόγνωσης.

Γεωγραφική κατανομή των κεραυνών, των σημείων θανατηφόρων χτυπημάτων, των σημείων εμφάνισης των ανεμοστρόβιλων/υδροσίφωνα και προγνωστικός χάρτης εμφάνισης ανεμοστρόβιλων/υδροσιφώνων της 23/09.

 

Πολύ μεγάλα ύψη υετού καταγράφηκαν από το σύνολο σχεδόν των σταθμών του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στη Δυτική Ελλάδα.

Στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η γεωγραφική κατανομή της βροχής έως το απόγευμα της Τρίτης 24/09, ενώ στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως την ίδια ώρα.

 

Γεωγραφική κατανομή της βροχής έως το απόγευμα της Τρίτης 24/09

Τα 8 μεγαλύτερα ύψη βροχής έως το απόγευμα της Τρίτης 24/09

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01