search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:22
MENU CLOSE

Κλιματική αλλαγή: Μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς θα οδηγούσε σε έλλειψη σε τρόφιμα

26.09.2019 06:13
Κλιματική αλλαγή: Μια αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς θα οδηγούσε σε έλλειψη σε τρόφιμα - Media

 

Σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή συμμετείχε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις Βρυξέλλες και διοργάνωσε ο οργανισμός που υπάγεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, friends of Europe.

Ο κ. Καραγκούνης αναφέρθηκε στις φυσικές καταστροφές που έπληξαν την Ελλάδα όπως πρόσφατα στο Μάτι και στην Μάνδρα αλλά και στο έγκλημα που συντελείται με την τεράστια φωτιά του Αμαζονίου. Επίσης τόνισε ότι η κλιματική αλλαγή δεν απειλεί μόνο τις ανθρώπινες ζωές και τις υποδομές αλλά και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

«Όπως είναι γνωστό η Ελλάδα είναι η χώρα με τα περισσότερα προστατευόμενα μνημεία από την UNESCO και είμαστε η χώρα που πραγματικά βρισκόμαστε σε άμεσο κίνδυνο. Τα μέτρα λοιπόν που οφείλει να λάβει η παγκόσμια κοινότητα δεν αφορούν μόνο το παρόν και το μέλλον μας αλλά και το παρελθόν μας και δη την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά» ανέφερε, ένα θέμα το οποίο έθιξε προ ημερών και η yπουργός πολιτισμού Λίνα Μενδώνη μιλώντας στον ΟΗΕ .

 

Φόβοι από την αύξηση της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, Όλοι οι ομιλητές στο συνέδριο ήταν εξαιρετικά ανήσυχοι για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και μάλιστα ανέφεραν ότι ο κίνδυνος δεν είναι απλώς μπροστά μας αλλά είναι ήδη στην πόρτα μας.

Ειδικά η Koko Warner διευθύντρια για τις επιπτώσεις, ευπάθειες και κινδύνους στη Σύμβαση Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για την Αλλαγή του Κλίματος (UNFCCC) υπογράμμισε ότι αν δεν πάρουμε τώρα μέτρα θα αντιμετωπίσουμε μη διαχειρίσιμες καταστάσεις.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι μια αύξηση της θερμοκρασίας της γης κατά 3 βαθμούς κελσίου, που αυτή τη στιγμή φαίνεται πολύ πιθανή αν συνεχίσουμε έτσι, θα οδηγούσε την παγκόσμια κοινότητα να έχει έλλειψη σε τρόφιμα σε ποσοστό που θα αγγίξει το 60%.

Και βεβαίως οι φυσικές καταστροφές θα συνεχίσουν με αμείωτη ένταση θέτοντας σε σοβαρότατο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και υποδομές.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ομιλητές στο συνέδριο ήταν επίσης ο Humberto Delgado Rosa, διευθυντής Φυσικού Κεφαλαίου της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Luc Bas, περιφερειακός διευθυντής της Ευρώπης, Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και ο Renato De Filippo, Διευθυντής για την Κλιματική Πολιτική και τους Μηχανισμούς Αγοράς της πετρελαϊκής εταιρείας Eni.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30