search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:42
MENU CLOSE

Χαρίτσης για μεταναστευτικό: Υπουργοί λειτουργούν ως κακέκτυπα Όρμπαν και Σαλβίνι

01.10.2019 13:50
Χαρίτσης: Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα φυλακές δεν αποτελούν λύση ούτε για τις τοπικές κοινωνίες ούτε για τους πρόσφυγες - Media
 
«Το προσφυγικό είναι ένα σύνθετο και σοβαρό ζήτημα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τυγχάνει διαχείρισης με ακροδεξιά, λαϊκιστικά χαρακτηριστικά», διαμηνύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, επικρίνοντας τη στάση και τις ενέργειες της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
 
«Αφού πέρασαν περισσότερο από δύο μήνες πρωτοφανούς αδράνειας στη διαχείριση του προσφυγικού, σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης, λειτουργώντας ως κακέκτυπα του Ορμπαν και του Σαλβίνι, μίλησαν για “λαθρομετανάστες”, δίνοντας ουσιαστικά “γραμμή” στον κ. Μητσοτάκη», τονίζει, επισημαίνοντας ότι στη Ν.Δ. αγνοούν «το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο ρητά προβλέπει την εξατομικευμένη εξέταση κάθε αιτήσεως ασύλου».
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης είναι ότι «η κυβέρνηση της Ν.Δ. ξεδιπλώνει κάθε μέρα που περνάει το ολοένα και πιο αυταρχικό της πρόσωπο. Αφού πέρασαν περισσότερο από δύο μήνες πρωτοφανούς αδράνειας στη διαχείριση του προσφυγικού, σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης, λειτουργώντας ως κακέκτυπα του Ορμπαν και του Σαλβίνι, μίλησαν για “λαθρομετανάστες”, δίνοντας ουσιαστικά “γραμμή” στον κ. Μητσοτάκη.
 
Αγνοώντας το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο ρητά προβλέπει την εξατομικευμένη εξέταση κάθε αιτήσεως ασύλου, μιλούν για “μεταναστευτικό” και όχι για προσφυγικό, ενώ έφτασαν, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστούν ότι μέρος των ανθρώπων αυτών δεν δικαιούνται τη στοιχειώδη ανθρωπιστική βοήθεια, αλλά και την πρόσβαση σε διαδικασίες ασύλου!
 
Την ίδια στιγμή, τέσσερα στελέχη της κυβέρνησης έδωσαν σήμερα διαφορετικά στοιχεία για τη σύνθεση των προσφυγικών ροών! Το προσφυγικό είναι ένα σύνθετο και σοβαρό ζήτημα, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τυγχάνει διαχείρισης με ακροδεξιά, λαϊκιστικά χαρακτηριστικά».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01