search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:54
MENU CLOSE

Ισχυροί νοτιάδες στην Κρήτη παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους (Photos)

04.10.2019 16:16
Ισχυροί νοτιάδες στην Κρήτη παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους (Photos) - Media

 

Ισχυροί νοτιάδες σαρώνουν απ’ άκρη σ’ άκρη το νησί από την Πέμπτη, ωστόσο την Παρασκευή ενισχύθηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα να φτάνουν κατά τόπους και τα 8 Μποφόρ.

Σε πολλές περιοχές στην Κρήτη έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, καθώς αντικείμενα, κλαδιά από δένδρα, ακόμα και κάδοι, μεταφέρονται στο οδόστρωμα και αιφνίδια μπροστά στα οχήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι διερχόμενοι οδηγοί.

Χαρακτηριστικές οι εικόνες που απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του neakriti.gr, από το οδικό δίκτυο Χερσονήσου – Ηρακλείου.

Κλαδιά στη μέση του οδοστρώματος και οδηγοί να έχουν σταματήσει στην άκρη τα οχήματά τους.

Μάλιστα οδηγός, σύμφωνα με πληροφορίες, διακινδύνευσε και κατέβηκε από το όχημά του, ώστε να πάει να μετακινήσει το κλαδί που βρισκόταν στη μέση του δρόμου.

Πολλά τα προβλήματα από το πρωί και στα Χανιά, καθώς στις Βρύσες ένα δέντρο έπεσε το πρωί πάνω σε στύλο της ΔΕΗ, ενώ στη Γεωργιούπολη Καβρού, είχε διακοπή ρεύματος.

Πυλώνας φωτισμού, μάλιστα «έκοψε» εξαιτίας των ισχυρών νοτιάδων στο ανοιχτό κολυμβητήριο στα Χανιά, καθώς δεν άντεξε στο σημείο όπου είναι οι προβολείς «λύγισε» από την μανία των ανέμων.

Κανονικά τα δρομολόγια των πλοίων

Παρά τους ισχυρούς ανέμους ωστόσο κανονικά αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της Κρήτης το βράδυ, ωστόσο σε ανακοίνωση που εξέδωσε συστήνει προσοχή στους πολίτες και δη, στους ιδιοκτήτες σκαφών.

Πιο αναλυτικά, το κεντρικό Λιμεναρχείο με ανακοίνωσή του καλεί τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών της περιοχής να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους κατά το χρόνο ισχύος του Δελτίου και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Γνωρίζεται επίσης, ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

Προβλήματα στις πτήσεις

Πάντως, προβλήματα υπήρξαν και στις προγραμματισμένες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», οι οποίες και κατευθύνθηκαν τελικά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης».

Πηγή: neakriti.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:53