search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 04:07
MENU CLOSE

Πέτσας: Έκπτωση φόρου έως 40% σε δαπάνες αναβάθμισης κατοικιών

06.10.2019 06:48
Πέτσας: Η ΔΕΗ θα ξανασταθεί στα πόδια της - Δεν καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο - Media

 

Έκπτωση φόρου που θα αγγίζει το 40%  θα έχουν οι πολίτες που θα προβούν σε δαπάνες λειτουργικής αναβάθμισης κατοικιών προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, διευκρίνισε η έκπτωση αυτή δύναται να εφαρμοστεί και αναλογικά, δηλαδή να συμψηφιστεί μαζί με κάποια άλλη οικονομική υποχρέωση του εκάστοτε πολίτη προς το κράτος, όπως για παράδειγμα μέσα από την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, αν αυτό δεν μπορεί να γίνει απευθείας.

Σύμφωνα με τον κο Πέτσα βασικός σχεδιασμός της κυβέρνησης είναι αν για παράδειγμα κάποιος προβεί σε δαπάνες ύψος 10.000 ευρώ, λειτουργικής αναβάθμισης ή ενεργειακής θωράκισης ενός ακινήτου του η έκπτωση φόρου να αγγίζει τις 4000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση ωστόσο τόνισε πως αν χρειαστεί θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το δημοσιονομικό βάρος.

Όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στόχος της κυβέρνησης είναι η τόνωση του τομέα της οικοδομής ο οποίος δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα στα χρόνια της κρίσης.

« Η οικοδομή αντιστοιχούσε στο 12% του ΑΕΠ και με την κρίση κατακρημνίστηκε. Αυτή την στιγμή έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και θέλουμε να φτάσουμε σε ένα επίπεδο που θα αντιστοιχεί στο 3 έως 4% αυτού» είπε.

« Υπάρχει ένα μεγάλο στοκ κατοικιών απούλητο και δίνουμε ένα κίνητρο για να αποκτήσουν τα χωριά κι οι πόλεις καλή όψη», τόνισε η υπογραμμίζοντας την ανάγκη για τέλος στην υποβάθμιση και την γκετοποίηση περιοχών που μπορεί να προκαλέσει η εγκατάλειψη και κακή αισθητή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01