31/03/2020 17:37:59

«Μην κλείσετε τα σχολεία μας»: Κραυγή αγωνίας από κρατούμενους του Κορυδαλλού

«Μην κλείσετε τα σχολεία μας»: Κραυγή αγωνίας από κρατούμενους του Κορυδαλλού - Media

 

Επιστολή προς το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Γενική Γραμματεία Αντιεγκληματικής Πολιτικής στέλνουν κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, ζητώντας να συνεχιστεί η λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων εντός του καταστήματος κράτησης.

«Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο κλείνει μια φυλακή», λένε οι κρατούμενοι, σημειώνοντας ότι «η φυλακή που κλείνει το σχολείο της, εγκαταλείπει ουσιαστικά κάθε προσπάθεια για σωφρονιστική πολιτική, με συνέπεια να χάνεται η προοπτική για την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων».

Σύμφωνα με την επιστολή, που δημοσιεύει το alfavita.gr, οι κρατούμενοι αναφέρουν ότι «το σχολείο της δεύτερης ευκαιρίας και το ΙΕΚ που λειτούργησε με απόλυτη επιτυχία τα τελευταία χρόνια, είναι ότι έχει επιμείνει για να θυμίζει πως οι φυλακές είναι σωφρονιστικά καταστήματα και όχι αποθήκες ψυχών».

Καλούν δε τους αρμόδιους «να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να λειτουργήσει και φέτος το ΙΕΚ Κ.Κ.Κορυδαλλού (ειδικότητα Γραφιστικής και Σκίτσου)» και «να στελεχωθεί πλήρως το εκπαιδευτικό δυναμικό του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας του καταστήματος».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.