search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:55
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Ανακτήσαμε την εμπιστοσύνη των εταίρων

13.10.2019 15:18
«Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ... οδηγούν τη χώρα στα μνημόνια», υποστηρίζει ο Σταϊκούρας - Media

 

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι ο χριστουγεννιάτικος «μποναμάς» από το υπερπλεόνασμα να χορηγείται σε σταθερή βάση, κάθε Δεκέμβριο, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

«Επιπλέον, εμείς θα αξιολογούμε τα δημοσιονομικά δεδομένα που θα υφίστανται κάθε φορά και θα προσπαθούμε να τα αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο προς όφελος της χώρας και των πολλών», σημειώνει.

Ο υπουργός Οικονομικών προαναγγέλλει, ακόμα, αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων και ακινήτων, αναμόρφωση στα τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές ρύπων, κίνητρα για την οικοδομή, αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές τιμές ακινήτων και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης. Εξαγγέλλει, ακόμη, εμπροσθοβαρή χορήγηση διευρυμένου επιδόματος θέρμανσης στα πιο φτωχά νοικοκυριά με πιο ορθολογικά κριτήρια και χαρακτηριστικά.

Επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση στους λίγους αυτούς μήνες διακυβέρνησης έχει καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα των προηγούμενων ετών και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των εταίρων, «χάρη στην υπευθυνότητα, στη σοβαρότητα και στον σαφή σχεδιασμό που έχει». Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «πλέον συναντούμε ευήκοα ώτα για τις ελληνικές θέσεις» στο Eurogroup. Επισημαίνει μάλιστα ότι «οι εταίροι έχοντας κατανοήσει δικές τους άστοχες εκτιμήσεις και λάθη που έγιναν κατά το παρελθόν, συγκλίνουν στις προσπάθειες για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Σταϊκούρας εκτιμά, επίσης ότι στο Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου θα έχουμε θετική κατάληξη για την αλλαγή χρήσης ANFAs και SMPs μέσα στο 2020, τονίζοντας παράλληλα πως στόχος είναι η χώρα να βρεθεί σε επενδυτική βαθμίδα το συντομότερο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:55