search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:36
MENU CLOSE

Έντονες διακυμάνσεις στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου

15.10.2019 15:04
Ξεπέρασε το μισό δισ. ευρώ ο τζίρος στην αγορά ομολόγων - Media

 

Έντονες διακυμάνσεις καταγράφει σήμερα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Το απόγευμα η απόδοση του τίτλου είχε υποχωρήσει στο 1,41% από το 1,46% που είχε φθάσει στην αρχή της διαπραγμάτευσης.

Θετικό είναι το κλίμα για τα ομόλογα μετά τις δυσμενείς προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παγκόσμια ανάπτυξη. Το ΔΝΤ περιόρισε την πρόβλεψη του για το ρυθμό αύξησης του παγκόσμιου ΑΕΠ για φέτος στο 3% (από 3,2% που ήταν τον Ιούλιο), προειδοποιώντας ότι η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας είναι πιθανόν να είναι ακόμη μεγαλύτερη στην περίπτωση που δεν αμβλυνθεί η εμπορική ένταση μεταξύ ΗΠΑ- Κίνας.

Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκαν και οι προβλέψεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία καθώς το ΔΝΤ κατέβασε τον πήχη της ανάπτυξης για φέτος στο 2% από 2,4%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 25 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 22 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 5ετές ομόλογο με 6 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 1,42% από 1,43% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,45% να διαμορφωθεί στο 1,87% από 1,89% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος, πτωτικά κινείται σήμερα το ευρώ, με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,092 δολ. από το επίπεδο των 1,1027 δολ που άνοιξε η αγορά.

Το δολάριο ευνοήθηκε από τις δυσοίωνες προβλέψεις για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Η αισιοδοξία ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ΕΕ- Ηνωμένου Βασιλείου για συντεταγμένη έξοδο της χώρας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου επηρεάζει ανοδικά το ευρώ. Την άνοδο του ευρώ περιορίζει η διατήρηση των δυσμενών μακροοικονομικών ανακοινώσεων στην ευρωζώνη, με τον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής να καταγράφει τον Αύγουστο τη μεγαλύτερη ετήσια υποχώρηση από τον Δεκέμβριο 2018.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,337%. Στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,387%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,425% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,474%.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ-δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1007 δολ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28