search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Η «θεωρία των δύο άκρων» ενώνει Nick Cave και Μπογδάνο: Εξισώνει Antifa με ακροδεξιά (Photo)

18.10.2019 17:49
Η «θεωρία των δύο άκρων» ενώνει Nick Cave και Μπογδάνο: Εξισώνει Antifa με ακροδεξιά (Photo) - Media

 

Σχόλια και αντιδράσεις προκάλεσε μια  απάντηση του Nick Cave σε ερώτημα οπαδού του δημιουργώντας αρκετή τροφή για σκέψη.

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης, ο οποίος έχει εγκαινιάσει εδώ και καιρό έναν ξεχωριστό τρόπο επικοινωνίας με τους θαυμαστές του μέσω της ιστοσελίδας theredhandfiles, απάντησε σε μια ερώτηση σχετικά με την πολιτική του τοποθέτηση και με το εάν είναι αρκετά «αφυπνισμένος» με την απάντησή του να δημιουργεί πλήθος αντιδράσεων.

Κατά την απάντησή του ο Αυστραλός δημιουργός μίλησε… καλλιτεχνικά αναφέροντας ότι «ως τραγουδοποιός έχω δεσμευτεί στην αβεβαιότητα» εξηγώντας πως κάτι τέτοιο τον αφήνει ανοιχτό στη διαφορετικότητα και πως αυτή η αβεβαιότητα μπορεί να φέρει μία τεράστια δημιουργική δύναμη.

«Το να ζω σε μία κατάσταση εξερεύνησης, ουδετερότητας και αβεβαιότητας πέρα από δόγματα είναι καλό για τα τραγούδια μου και για τη ζωή μου γενικά. Αυτός είναι ο λόγος που νιώθω συνήθως άβολα απέναντι σε όλες τις ιδεολογίες που φέρουν το δόγμα της αλήθειας. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τις θρησκείες, αλλά και τον αθεϊσμό, τις ριζοσπαστικές πολιτικές απόψεις ή οποιαδήποτε σχολή σκέψης» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια της απάντησής του, όμως, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο Antifa κίνημα και την Ακροδεξιά δημιουργώντας ερωτήματα με την τοποθέτησή του.

«Οι Antifa και η Άκρα δεξιά, για παράδειγμα, με τις συνηθισμένες συγκρούσεις στο δρόμο, τα παιχνίδια ρόλων, τις ειδικές ενδυμασίες συμμετέχουν σε έναn περίεργα ερωτικό, βίαιο και αμοιβαία αυτοσυντηρούμενο γάμο, που υποστηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις τυφλές, άκαμπτες πεποιθήσεις τους. Δεν είναι καλό για κανέναν παρά μόνο για την ανάφλεξη της δικής τους αυταρέσκειας» δήλωσε χαρακτηριστικά προκαλώντας σχόλια και αντιδράσεις.

Την τοποθέτηση του Νick Cave, έσπευσε να εκμεταλλευτεί ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποιος σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: 

«Ένα παιδικό είδωλο που δεν μας απογοητεύει μηρυκάζοντας νεομαρξιστικές ατζέντες βίας με Α κεφαλαίο»..

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 09:34