19/09/2020 12:47:43
2.5.2012

Βενιζέλος: Έχω ξεφύγει; Τράτζικ!

Βενιζέλος: Έχω ξεφύγει; Τράτζικ! - Media

Στις εκλογές της Κυριακής κρίνεται η μοίρα της Ελλάδας για την επόμενη εικοσαετία, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, στο πλαίσιο της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε.

O κίνδυνος της δραχμής είναι υπαρκτός, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος σε όσους περιμένουν στη γωνία για να αγοράσουν την Ελλάδα φθηνά. «Μπορούν να μας πουν κυνικά, μείνετε στο ευρώ, αλλά θα ζήσετε με ό,τι μαζεύετε από τους φόρους σας. Αυτό είναι δημοσιονομική προσαρμογή σε ημέρες».

Άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι δοξάζεται κρυπτόμενος, αφού αρνήθηκε το διάλογο στο πλαίσιο του ντιμπέιτ και εμμένει στους μονολόγους.

Όσο για τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι η πρότασή του οδηγεί με ακαριαίο τρόπο έξω από την ευρωζώνη, σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, σε αλυσιδωτό κλείσιμο των επιχειρήσεων, σε ανακοπή εισαγωγών-εξαγωγών, σε απομόνωση της Ελλάδας και σε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ανέργους.

Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει την έκφραση που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας από γνωστή διαφήμιση» για τον ίδιο ότι «έχει ξεφύγει», ο κ. Βενιζέλος απάντησε: «θα χρησιμοποιήσω και εγώ μια έκφραση από την ίδια διαφήμιση. Τράτζικ»!

«Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί την πρώτη θέση, αλλά αυτό είναι πολιτική ανάγκη και όχι εκλογικός στόχος» ανέφερε, εξηγώντας ότι επειδή βρίσκεται στη μέση του πολιτικού φάσματος, μπορεί να κοιτάξει και αριστερά και δεξιά και να αναζητήσει συνεργασίες.

«Υπάρχει ένα όριο και το όριο δεν είναι ο σεβασμός σε εμάς, αλλά ο σεβασμός στον πολίτη που δεν μπορούμε να τον χρησιμοποιούμε στο γήπεδο των προσωπικών μας επιδιώξεων».

Σε άλλη ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνουν τα μέτρα του Ιουνίου, δεδομένου ότι από το γραφείο του πρωθυπουργού δόθηκε ο κατάλογος των υποχρεώσεων της χώρας, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε την πρότασή του για παράταση της ικανοποίησης των δημοσιονομικών στόχων για ένα χρόνο, πρόταση που θα ελαφρύνει το βάρος από τους πολίτες.

Μάλιστα σχολίασε ότι κανένα κόμμα δεν έχει τοποθετηθεί επί της ουσίας για τη συγκεκριμένη πρόταση.

(Το βίντεο είναι από το real.gr)

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.