14/08/2020 11:24:14

Αστυνομικοί ανάγκασαν 16χρονη να γδυθεί μπροστά τους για σωματικό έλεγχο

Αστυνομικοί ανάγκασαν 16χρονη να γδυθεί μπροστά τους για σωματικό έλεγχο - Media

 

Σε ακραία ταπείνωση υπέβαλαν αστυνομικοί μία 16χρονη στην Αυστραλία, καθώς την ανάγκασαν να γδυθεί για να πραγματοποιήσουν σωματικό έλεγχο. Το περιστατικό έλαβε χώρα πέρσι, ωστόσο σήμερα ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Guardian, μία το συμβάν έλαβε χώρα σε μεγάλο μουσικό φεστιβάλ της Αυστραλίας, το 2018. Μάλιστα οι αστυνομικοί φέρονται να εξανάγκασαν συνολικά έξι παιδιά να γδυθούν εντελώς για να πραγματοποιήσουν έρευνα, χωρίς την παρουσία γονέα ή κηδεμόνα σε μία κατάφορη παραβίαση των κανόνων.

Η αστυνομικοί φέρονται να ρώτησαν την ηλικία της νεαρής και να πήραν την ταυτότητά της, ωστόσο δεν κάλεσαν κάποιο κηδεμόνα. Ο αστυνομικός σκύλος λανθασμένα εντόπισε ναρκωτικές ουσίες πάνω της, η μικρή οδηγήθηκε σε ένα αντίσκηνο όπου εξαναγκάστηκε να γδυθεί.

«Εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι επρόκειτο να γδυθώ μπροστά στον αστυνομικό», ανέφερε η κοπέλα. «Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που μου συνέβαινε. Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω. Είχα ταπεινωθεί εντελώς. Μία σωματική έρευνα χωρίς ρούχα αποτελεί μεγάλη παραβίαση της αξιοπρέπειας και ιδιωτικότητας ενός πολίτη.

Η επιτροπή που διεξάγει την έρευνα ενημερώθηκε ότι ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε λιγότερο από το 10% των 143 ανθρώπων στους οποίους διενεργήθηκε έρευνα με αφαίρεση όλου του ρουχισμού.

Η 16χρονη ανέφερε ότι υποφέρει από μετατραυματικό στρες μετά από αυτή την εμπειρία, λέγοντας ότι κάθε φορά που έρχεται σε οπτική επαφή με έναν αστυνομικό νοιώθει έντονο άγχος μήπως συμβεί κάτι αντίστοιχο ξανά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.