28/05/2020 02:05:57

Το πρώτο φορτηγό χωρίς καμπίνα και οδηγό που ...δραπέτευσε από το Skynet! (Photo | Video)

Το πρώτο φορτηγό χωρίς καμπίνα και οδηγό που ...δραπέτευσε από το Skynet! (Photo | Video) - Media

 

Η αυτόνομη οδήγηση είναι σίγουρο ότι θα περάσει και στα επαγγελματικά οχήματα, ίσως μάλιστα πιο γρήγορα από τα επιβατικά, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις το έργο το οποίο καλούνται να επιτελέσουν είναι πολύ συγκεκριμένο και με δομημένες ανάγκες.

Μετά το αυτόνομο αστικό λεωφορείο η Scania δείχνει στο κοινό και το πρώτο της φορτηγό χωρίς καμπίνα και οδηγό. Ονομάζεται ΑXL και σ’ αυτό μία νέα διάταξη στο εμπρός μέρος αντικαθιστά την κανονική καμπίνα και ενσωματώνει όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα.

Το ενδιαφέρον με την περίπτωσή του είναι ότι η Scania δεν το συνδύασε με κάποιο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, αλλά διατήρησε τον κλασικό κινητήρα εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιεί όμως biofuel. Σύμφωνα με την VW, στην οποία ανήκει η Scania, το συγκεκριμένο πρωτότυπο είναι μία ιδανική λύση για να δείξει κανείς πως μπορούν να συνδυαστούν νέες τεχνολογίες με παραδοσιακά στοιχεία.

Το AXL χρησιμοποιεί κάμερες, ραντάρ, σένσορες, GPS δέκτες και πλήθος άλλων συστημάτων τα οποία συνεργάζονται για να του προσδώσουν χαρακτηριστικά πλήρως αυτόνομης οδήγησης. Σύμφωνα με την εταιρία τα λατομεία και γενικά οι χωματουργικές εργασίες είναι τα ιδανικά σημεία δράσης αυτόνομων φορτηγών, αφού πρόκειται για ελεγχόμενες περιοχές.

Πηγή: carzine.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.