search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:12
MENU CLOSE

Δ. Παπαγγελόπουλος: «Επιμένω ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης»

21.10.2019 19:26
Δ. Παπαγγελόπουλος: «Επιμένω ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης» - Media

 

«Αν κρίνω από τον ανελέητο πόλεμο που δέχομαι τον τελευταίο καιρό, μάλλον η δήλωσή μου ήταν σωστή. Επιμένω ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης» τόνισε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1.

Ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης άνοιξε τα χαρτιά του, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, για την υπόθεση Novartis, τον «πόλεμο των εισαγγελέων», τον «Ρασπούτιν» και τις καταγγελίες περί σκευωρίας.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε ακόμα, μεταξύ άλλων:

– «Έρχεται ένας φάκελος που πρέπει να διαβιβαστεί στη βουλή. Ο κ. Κοντονής είχε δικαίωμα να τον δει. Ο προηγούμενος υπουργός όχι μόνο τον είδε, αλλά έκανε κρίση και τον επέστρεψε. Τι διαπιστώθηκε; Δέκα πολιτικοί, έγγραφα του FBI κι αναδείχθηκε ένα μεγάλο θέμα. Τι έκανε ο κ. Κοντονής; Ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και ο πρωθυπουργός είπε «αύριο ο φάκελος να πάει στη βουλή»».

– «Η κυρία Ράικου βρέθηκε σε πανικό. Αυτά θα αποδειχθούν στην προκαταρκτική εξέταση. Εγώ δεν είπα τυχαία στη βουλή ότι θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενους».

– «Όλα τα τηλέφωνα να ανοίξουν. Και τα δικά μου. Όλων όσων εμπλέκονται σ’ αυτή την ιστορία. Το τηλεφώνημα με την κ. Ράικου δεν έχει γίνει. Μετά την παραίτησή της συναντηθήκαμε. Έξω, όχι στο υπουργείο. Κι αν θέλει ας με διαψεύσει. Υπάρχουν και μάρτυρες. Ασφαλώς και μου ζήτησε κάτι. Αλλά δεν θα σας πω τι. Περισσότερα στην προκαταρκτική».

– «Μήπως η κ. Ράικου προτίμησε ηρωϊκή έξοδο; Και τα περί Ρασπούτιν είναι μυθεύματα της φαντασίας;».

– «Για το θέμα της Βιέννης δεν γνώριζα τίποτα, μέχρι πρόσφατα που πήρα αντίγραφα της δικογραφίας. Είχαν ακουστεί διάφορα. Είδα ότι έγινε μια συνάντηση στη Βιέννη, που είχαν πάει Έλληνες εισαγγελείς και στην οποία πήγε και ο κύριος Αγγελής. Λέει ότι πήγε με επιμονή της Παπασπύρου και της Δημητρίου. Η Παπασπύρου τι δουλειά είχε, αν ισχύει ό,τι λέει. Στικάκι δεν υπήρξε. Προσφέρθηκε λογαριασμός κάποιου πολιτικού προσώπου από τους Αμερικανούς εισαγγελείς του FBI και πρέπει να ερωτηθεί ο κ. Αγγελής τι συνέβη. Εγώ έχω να πω τα εξής. Και παράνομα να ήταν τα στοιχεία, που δεν ήταν, με διάταξη που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δίναμε το δικαίωμα κατ’ εξαίρεση και παρανόμως κτηθέντα να τα αξιοποιούν».

– «Ο ποινικός κώδικας ψηφίστηκε αρχές Ιουνίου. Είχα εγώ την ικανότητα να προβλέψω ότι μετά από μήνες θα γινόταν προκαταρκτική σε βάρος μου; Επίσης, θα έκανα την μαντεψιά ότι θα εμφανίζονταν παράνομα αποδεικτικά μέσα;».

– «Κάποιοι με έχουν στοχοποιήσει εδώ και καιρό. Δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο ποινικά. Πρέπει να μάθουν ότι αυτοί που πυροβολούν ένα στόχο συνέχεια, στοχοποιούνται οι ίδιοι».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:11