search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:37
MENU CLOSE

Τέσσερις ξένοι «μνηστήρες» για τη Wind

22.10.2019 17:28
Wind-Vodafone: Σύσταση κοινής εταιρείας για τη διαχείριση παθητικού εξοπλισμού και σταθμών βάσης κινητής - Media

 

Στο στόχαστρο τουλάχιστον τεσσάρων funds, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα, βρίσκεται η Wind Hellas.

Με δεδομένο ότι οι μέτοχοί της (Golden Tree, Cyrus Capital) βρίσκονται σε αυτήν περίπου μια δεκαετία και ο εύλογος χρόνος αποεπένδυσης έχει παρέλθει προ πολλού η εταιρεία βρίσκεται, σύμφωνα με την Καθημερινή, προς πώληση.

Aυτό έδειξε και η λίστα με τα εγχώρια περιουσιακά στοιχεία προς πώληση που παρουσίασε στις επαφές του με διαχειριστές επενδυτικών κεφαλαίων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ. Η συμμετοχή της Wind στη λίστα με τα προς αποεπένδυση περιουσιακά στοιχεία, τροφοδότησε το ενδιαφέρον το οποίο εμφανίζεται μέχρι στιγμής ζωηρό.

Εκτός από την προσδοκία υψηλών αποδόσεων, η διάθεση των αδειών κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς μπορεί να οδηγήσει σε μερική αναδιάταξη του σκηνικού που έχει διαμορφωθεί στις τηλεπικοινωνίες.

Πληροφορίες του θέλουν τη γαλλική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Iliad να «κοιτάει» προς την ελληνική αγορά. Μάλιστα, για να το επιτύχει αυτό η γαλλική εταιρεία θα το επιδιώξει μέσω εξαγοράς με πιο πιθανό υποψήφιο τη Wind Hellas.

Η αλλαγή του κλίματος για τη Wind φάνηκε και στην πρόσφατη επιτυχή έξοδό της στις διεθνείς αγορές. Η εταιρεία κατάφερε να αντλήσει 525 εκατ. ευρώ με τα οποία θα αποπληρωθεί προγενέστερο δάνειο πολύ υψηλού κόστους που είχε συνάψει το 2016 κυρίως με τους μετόχους της.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01