search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:34
MENU CLOSE

O Tραμπ… μπέρδεψε τα σύνορα των ΗΠΑ – Εξήγγειλε «τείχος» στο Κολοράντο που δε συνορεύει με Μεξικό! (Video)

24.10.2019 05:34
Τραμπ: Να αποκαλυφθεί η ταυτότητα του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος που με κατήγγειλε - Media

 

Συνεχίζοντας να δίνει έμφαση στις ομιλίες του στην καταπολέμηση της μετανάστευσης, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε χθες Τετάρτη να οικοδομήσει τείχος στο Κολοράντο.

Υπάρχει ωστόσο ένα πρόβλημα: η Πολιτεία αυτή των κεντρικών ΗΠΑ, που βρίσκεται ανάμεσα στη Γιούτα και στο Κάνσας, δε γειτνιάζει με το Μεξικό.

«Ξέρετε γιατί θα κερδίσουμε στο Νέο Μεξικό; Επειδή θέλουν ασφάλεια στα σύνορα», είπε ο Ρεπουμπλικάνος σε εμφάνισή του στο Πίτσμπεργκ.

«Και θα οικοδομήσουμε ένα τείχος στα σύνορα του Νέου Μεξικού, και θα οικοδομήσουμε ένα τείχος στο Κολοράντο», συνέχισε, υποσχόμενος ένα «όμορφο τείχος, ένα μεγάλο τείχος που θα είναι αληθινά αποτελεσματικό, δεν θα μπορούν να το περάσουν ούτε από πάνω ούτε από κάτω».

«Θα οικοδομήσουμε ένα τείχος στο Τέξας και δεν θα οικοδομήσουμε τείχος στο Κάνσας που όμως θα επωφεληθεί από αυτά στα οποία αναφέρθηκα», πρόσθεσε.

Η οικοδόμηση του τείχους, που αποτελούσε εμβληματική υπόσχεση του Τραμπ στην προεκλογική εκστρατεία του το 2016, δεν προχωρά, καθώς το αμερικανικό Κογκρέσο αρνείται να διαθέσει κονδύλια για τη χρηματοδότηση του έργου. Ο αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να εκτρέψει κάποια κεφάλαια από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Άμυνας για αυτό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:31