28/09/2020 02:45:27

Επίθεση «Των Νέων» στην κυβέρνηση για τις «διατάξεις» ενίσχυσης εφημερίδων

Επίθεση «Των Νέων» στην κυβέρνηση για τις «διατάξεις» ενίσχυσης εφημερίδων  - Media

 

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις διατάξεις στο πρόγραμμα ενίσχυσης εφημερίδων κάνει η εφημερίδα «Τα Νέα» μέσα από τον Μικροπολιτικό. Ο μικροπολιτικός αναφέρει πως επελέγησαν προς επιδότηση «επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας, που όχι μόνο δεν είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες, αλλά που οι ιδιοκτήτες τους δεν φρόντισαν καν να προβούν σε ρύθμιση οφειλών αλλά δεν έχουν πληρώσει και εργαζομένους. 

Γράφει ο Μικροπολιτικός των Νέων 

Περίεργα πράγματα 

Διάβασα αρκετά προσεκτικά πρέπει να σας πω, την απόφαση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Στέλιου Πέτσα για το πρόγραμμα ενίσχυσης του Τύπου και τη διπλοδιάβασα κιόλας για να βεβαιωθώ ότι δε με γελούν τα μάτια μου… Διότι αυ΄το που βλέπω είναι ότι με αυτή η κυβέρνηση μας λέει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι θα επιδοτήσει επιχειρήσεις έκδοσης εφημερίδων πανελλήνιας κυκλοφορίας που όχι απλώς δεν είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες (ανατρέποντας ένα κριτήριο της προηγούμενης σχετικής ρύθμισης), αλλά και επιχειρήσεις των οποίων οι ιδιοκτήτες τους δεν μπήκαν σε διαδικασία να ρυθμίσουν τις οφιελές τους στο Δημόσιο και στα Ταμεία. 

Και όχι μόνο αυτό, αλλά το νέο πρόγραμμα ενίσχυσης δια χειρός Πέτσα απαλείφει και μια ακόμη προϋπόθεση, το να έχει τακτοποιήσει η επιχείρηση τις υποχρεώσεις της προς τους εργαζόμενούς της! Και διερωτώμαι πραγματικά τι μήνυμα στέλνει αυτό για την υγιή ανταγωνιστικότητα, για την αξία της συνέπειες παρά τις δυσκολίες, τι μήνυμα στέλνει στις άλλες επιχειρήσεις, τις υγιείς και αυτές που βιώνουν την κρίση στον Τύπο φροντίζοντας να παραμένουν συνεπείς ως προς τις υποχρεώσεις τους. Πράγματα τα οποία η συγκεκριμένη κυβέρνηση μας έλεγε ξανά και ξανά πόσο το αξιολογεί και πόσο θέλει να τα επιβραβεύσει… Πραγματικά αναμένω με αγωνία μια ερμηνεία της στάσης αυτής… 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.