search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:55
MENU CLOSE

Νίκος Φίλης: «Αναγκαία η συναίνεση για την Παιδεία»

26.10.2019 10:56
«Πυρά» Φίλη για την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ περί σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας: «Άτολμη» αλλά θα την ψηφίσει - Media

 

«Ο διάλογος για την Παιδεία είναι αναγκαίος, όπως και η αναζήτηση συναινέσεων, παρά τις διαφορετικές αφετηρίες των κομμάτων» δηλώνει, σε συνέντευξή του στη Real news ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης προσθέτοντας: «Την Τρίτη θα συναντηθούμε με την υπουργό Παιδείας. Θεωρούμε αναγκαίο ο διάλογος να επιδιώκει την αναβάθμιση και τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας εκπαίδευσης, ως κοινωνικού αγαθού. Υποστηρίζουμε τις πολιτικές που ακολουθήσαμε, ως κυβέρνηση, είμαστε όμως έτοιμοι να συζητήσουμε αλλαγές, υπό την καθοριστική προϋπόθεση ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω η δημόσια εκπαίδευση».

Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με την ανάγκη να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πολυσυλλεκτικό κόμμα, ο Νίκος Φίλης τονίζει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε αλλεπάλληλες εκλογικές μάχες ως κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε συνθήκες κοινωνικής απόγνωσης και αποδιάρθρωσης του παραδοσιακού αρχηγικού δικομματισμού». Και τελειώνει λέγοντας: «Η λύση του πολιτικού προβλήματος δεν είναι προς τα πίσω, με την αναβίωση του αυταρχικού μοντέλου μονοκομματικής αυτοδυναμίας. Είναι αναγκαία η συγκρότηση κοινωνικών και πολιτικών συμμαχιών, που θα οδηγούν και σε κυβερνητικές συνεργασίες στη βάση καθαρών προγραμματικών στόχων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:55