search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:26
MENU CLOSE

Συνέβη το αδιανόητο: Πώς καθηλώθηκε το πιο «επικίνδυνο αεροπλάνο στον πλανήτη» (Photos | Video)

29.10.2019 14:58
Συνέβη το αδιανόητο: Πώς καθηλώθηκε το πιο «επικίνδυνο αεροπλάνο στον πλανήτη» (Photos | Video) - Media

 

Αν και εξωτερικά είναι σχεδόν ασήμαντο, το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ίσως το πιο επικίνδυνο αεροπλάνο στον κόσμο, καθώς ο λόγος ύπαρξής του είναι ο συντονισμός των δυνάμεων των ΗΠΑ σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Το ιπτάμενο πυρηνικό «αρχηγείο» των ΗΠΑ E-6B Mercury είναι βασισμένο στο Boeing 707, αποκαλείται «αεροπλάνο της ημέρας καταστροφής» και ουσιαστικά αποτελεί ένα ιπτάμενο κέντρο ελέγχου το οποίο μπορεί να δώσει εντολή για εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων και να επικοινωνεί με υποβρύχια που φέρουν πυρηνικό οπλισμό.

Προφανώς για τις ΗΠΑ, ένα ατύχημα με ένα από αυτά τα αεροσκάφη (συνολικά υπάρχουν 16 όλα κι όλα) αποτελεί κάτι το σπάνιο, το σχεδόν αδιανόητο. Ωστόσο, φαίνεται ότι το αδιανόητο συνέβη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, πριν από λίγες μέρες σημειώθηκε ένα απίστευτο περιστατικό, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα, το «θηριώδες» αυτό αεροσκάφος να υποστεί τρομερή ζημιά και να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, από μια «απρόσμενη απειλή».
 
Ειδικότερα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος τύπου E-6B Mercury, υπέστη ζημιές ύψους τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ένα πτηνό «μπήκε» σε έναν από τους τέσσερις κινητήρες κατά την διάρκεια προσγείωσης του αεροσκάφους, στις 2 Οκτωβρίου 2019.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο των αεροπορικών δυνάμεων του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, κανένας από το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν τραυματίστηκε, ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα το είδος του πτηνού που «ρούφηξε» ο κινητήρας.
 
Ωστόσο, αυτό το «αθώο» ατύχημα προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία στο Πολεμικό Ναυτικό, διότι εντάχθηκε στα ατυχήματα «Κατηγορίας Α», ένας χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται όταν σημειώνονται ζημιές άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, θάνατος ή μόνιμη αναπηρία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κινητήρας που καταστράφηκε έχει αντικατασταθεί και το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει επιστρέψει στην υπηρεσία, ωστόσο διενεργείται ακόμα η έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το απρόσμενο αυτό ατύχημα.

Πληροφορίες: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 16:26