search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:38
MENU CLOSE

«Έκλεισε» η συμφωνία Fiat Chrysler και Peugeot για συγχώνευση

30.10.2019 19:41
«Έκλεισε» η συμφωνία Fiat Chrysler και Peugeot για συγχώνευση - Media

 

Η Fiat Chrysler Automobiles N.V. και η μητρική εταιρεία της Peugeot, PSA Group of France κατέληξαν σε συμφωνία για συγχώνευση, η οποία θα δημιουργήσει έναν υπερατλαντικό κολοσσό στην αυτοκινητοβιομηχανία αξίας 50 δισ.δολαρίων, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές. 

Οι εταιρείες είχαν επιβεβαιώσει τις συνομιλίες για συγχώνευση νωρίτερα και κατέληξαν σε συμφωνία μετά τις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου, ανέφερε η WSJ. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Peugeot Carlos Tavares θα είναι επικεφαλής της νέας εταιρείας, ενώ ο πρόεδρος της Fiat Chrysler, John Elkann θα αναλάβει το ρόλο του προέδρου. 

Η Peugeot θα έχει έξι θέσεις στο νέο όχημα, ενώ η Fiat Chrysler θα έχει πέντε. Οι μετοχές των δύο εταιρειών σημείωσαν άλμα στην Ευρώπη νωρίτερα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 00:37