search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:26
MENU CLOSE

Ρυζόγαλο

04.11.2019 10:37
rizogala-4.jpg

 

Υλικά:

1 lt γάλα, πλήρες

100 γρ. ρύζι αρμπόριο, για ριζότο

100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι + extra για το σερβίρισμα

Κανέλα, για το πασπάλισμα

 

Προετοιμασία και εκτέλεση

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε όλα τα υλικά, εκτός από την κανέλα.

Όταν το γάλα πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή ένταση και αφήνουμε το ρυζόγαλο να σιγοβράζει για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας. Η φωτιά πρέπει να είναι τόσο χαμηλή, ώστε να μην κοχλάζει το μείγμα της κατσαρόλας.

Μετά το πέρας αυτού του χρόνου δοκιμάζουμε ρύζι. Το ρυζόγαλο είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει μαλακώσει αρκετά και το μείγμα έχει χυλώσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τα μπολάκια.

Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη κανέλα και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

 

giorgostsoulis

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01