search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:47
MENU CLOSE

Στις υπηρεσίες της Shell το Cambridge – Δέχτηκε δωρεά εκατομμυρίων για να ερευνήσει τεχνικές εξόρυξης πετρελαίου

05.11.2019 11:59
Στις υπηρεσίες της Shell το Cambridge - Δέχτηκε δωρεά εκατομμυρίων για να ερευνήσει τεχνικές εξόρυξης πετρελαίου - Media

 

Στις «υπηρεσίες» της Shell τίθεται το πανεπιστήμιο του Cambridge, αποδεχόμενο δωρεά 6 εκατομμυρίων λιρών για να ερευνήσει τεχνικές εξόρυξης πετρελαίου.

Σύμφωνα με τον Guardian η αποδοχή της δωρεάς αυτής έρχεται σε κραυγαλέα αντίθεση με τη δημόσια θέση του πανεπιστημίου που, θεωρητικά πάντα, τίθεται υπέρ της μετάβασης σε ένα μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης. Θέση κατά της αποδοχής της δωρεάς είχαν πάρει φοιτητές και προσωπικό του πανεπιστημίου, κάτι που όμως αγνόησε η διοίκησή του.

Η δωρεά της Shell έγινε αποδεκτή τον Μάριο, χωρίς όμως να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Αναλυτικότερα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα μόνο αφότου ένα εξέχον στέλεχος της πολυεθνικής επρόκειτο να μιλήσει στο προσωπικό του Cambridge για το αν το πανεπιστήμιο πρέπει να αποδέχεται δωρεές από εταιρείες εξόρυξης υδρογονανθράκων.

Όταν έγινε γνωστή η πρόσκληση του εν λόγω στελέχους, ακτιβιστές για το περιβάλλον ήγειραν ερωτήματα για πιθανή διασύνδεση ανάμεσα στην παρουσία του επιχειρηματικού στελέχους και της δωρεάς στο πανεπιστήμιο. Εκπρόσωπός τους δήλωσε μάλιστα ότι το Cambridge έπεσε θύμα «απαγωγής» από την εξορυκτική βιομηχανία. «Τα διευθυντικά στελέχη των ενεργειακών κολοσσών θα έπρεπε να δικαστούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όχι να συμμετέχουν στη χάραξη πολιτικής κορυφαίων δημόσιων ερευνητικών ινστιτούτων», ανέφερε ο εκπρόσωπος των ακτιβιστών για το περιβάλλον.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:45