search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:51
MENU CLOSE

Χατζηδάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Όπως καταδικάζουμε τους ακροδεξιούς μπαχαλάκηδες, καταδικάστε και τους ακροαριστερούς

14.11.2019 15:39
Χατζηδάκης σε ΣΥΡΙΖΑ: Όπως καταδικάζουμε τους ακροδεξιούς μπαχαλάκηδες, καταδικάστε και τους ακροαριστερούς - Media

 

Τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα της ανομίας έστρεψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την κύρωση ΠΝΠ που αφορούν μεταξύ άλλων προστασία πρώτης κατοικίας, κατάργηση ΝΟΜΕ και κοινόχρηστους χώρους του Ελληνικού.

Ο κ. Χατζηδάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως αντιδρά στην τήρηση της νομιμότητας και στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, γιατί είναι όμηρος των αγκυλώσεων και των δογματισμών του. «Οι εικόνες που είδαμε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αν ήταν αποτέλεσμα της δράσης ακροδεξιών θα τις καταδικάζατε. Αν ήταν όμως δράση ακροδεξιών θα λέγατε ας τους ανεχτούμε. Όπως καταδικάζουμε τους ακροδεξιούς, πρέπει να καταδικάσετε και τους ακροαριστερούς «μπαχαλάκηδες», υπογράμμισε κ. Χατζηδάκης, που χαρακτήρισε τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ «βαρίδι που τον κρατά μακριά από το να κάνει βήματα προόδου και δείχνει ότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει τις σύγχρονες κοινωνικές εξελίξεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και σε άσχετο νομοσχέδιο βρήκε την ευκαιρία να αντιδράσει στη τήρηση της νομιμότητας και στο να γίνει η Ελλάδα ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Η κυβέρνηση της ΝΔ αυτό που κάνει, είναι να εφαρμόσει την προεκλογική της δέσμευση ότι θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο. Γιατί, ο μόνος χώρος στον οποίο δεν υπήρξε διακίνηση ιδεών, ήταν τα πανεπιστήμια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και για τη ΔΕΗ

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική άσκησε στον ΣΥΡΙΖΑ και για τη ΔΕΗ, κατηγορώντας τον για υποκρισία και για την αρνητική του στάση στις νέες ρυθμίσεις για τη κατάργηση των δημοπρασιών ρεύματος. Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε πως τις επόμενες μέρες θα έρθει στη Βουλή νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της.

Επανέλαβε τις κατηγορίες του ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ που είχε συμφωνήσει με τους εταίρους η κυβέρνηση Σαμαρά και με το οποίο η ΔΕΗ θα έβαζε στη τσέπη ένα με ενάμισι δις ευρώ και συμφώνησε στις ΝΟΜΕ και στο να πουλά ρεύμα κάτω του κόστους στους ανταγωνιστές της.

«Εδώ υπάρχει ξεκάθαρα μια πολιτική κηλίδα για τη κυβέρνηση Τσίπρα που συμφώνησε να κάνει μια δωρεά στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ και να τους πληρώσει 600 εκ. ευρώ. Κάποια στιγμή ο αρχηγός σας πρέπει να δώσει εξηγήσεις», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Για το Ελληνικό

Τέλος για τη ρύθμιση για το Ελληνικό, προανήγγειλε ότι θα κατατεθεί βελτιωτική αλλαγή που θα διασκεδάζει και τις τελευταίες ανησυχίες και πρόσθεσε ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση, είναι να εναρμονίσει δύο αντικρουόμενους νόμους που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τους κοινόχρηστους χώρους οι οποίοι θα παραδοθούν από τον επενδυτή σε δημόσια χρίση.

Απαντώντας μάλιστα στις επικρίσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επένδυση του Ελληνικού ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «κυβίστηση» από την αρχική του θέση για το έργο, το οποίο θα δώσει μεγάλη ώθηση στην ανάπτυξη. Ειδικά για τις ανησυχίες πως το έργο εστιάζει σε κτίρια και όχι σε κοινόχρηστους χώρους ο υπουργός απάντησε σκωπτικά: «δηλαδή τι περιμένετε; Πως ο Λάτσης θα πουλήσει τα σπίτια χωρίς να δώσει δρόμους, και κοινόχρηστους χώρους; Αυτό λέει η κοινή λογική σας;».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:48