18/09/2020 23:25:10

«Ψυχρολουσία» για τον Ερντογάν: Aποβολή της Τουρκίας ως το Μάρτιο του 2020 στο πρόγραμμα των F-35

«Ψυχρολουσία» για τον Ερντογάν: Aποβολή της Τουρκίας ως το Μάρτιο του 2020 στο πρόγραμμα των F-35 - Media
 
Παρά το γεγονός ότι Τραμπ και Ερντογάν συναντήθηκαν σε θερμό κλίμα στην Ουάσινγκτον, φαίνεται ότι η... αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 βρίσκεται «μια ανάσα» από το να γίνει οριστική.
 
Όπως αναφέρει το Defence News, ο υπεύθυνος του προγράμματος του stealth μαχητικού στο Πεντάγωνο, υποστράτηγος Έρικ Φικ, δήλωνε στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ότι ως το Μάρτιο του 2020 η Τουρκία θα έχει βγει εντελώς από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35, καθώς, όπως ανέφερε, τόσο η Lockheed όσο και η Pratt & Whitney «έχουν κάνει εντυπωσιακή πρόοδο» στο να βρουν εναλλακτικούς προμηθευτές για τα εξαρτήματα που κατασκευάζονταν στην Τουρκία.
 
Ο Φικ ανέφερε ότι εδώ και ένα χρόνο το Πεντάγωνο και οι κατασκευάστριες εταιρείες αναζητούν προμηθευτές για 12 εξαρτήματα, τα 11 για την άτρακτο και το ένα για τον κινητήρα. Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον «έβγαλε κόκκινη κάρτα» στην Άγκυρα, λόγω της επιμονής της να αποκτήσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400, καθώς θεωρείται ότι θα μπορούσε, τελικά, να ανιχνεύει το «αόρατο» μαχητικό F-35.
 
Μετά τη συνάντησή του με τον Τραμπ, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία συζήτησε να αποκτήσει το αμερικανικό σύστημα Patriot, «υπό ευνοϊκές περιστάσεις».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.