search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:49
MENU CLOSE

«Ψυχρολουσία» για τον Ερντογάν: Aποβολή της Τουρκίας ως το Μάρτιο του 2020 στο πρόγραμμα των F-35

15.11.2019 18:40
Έκλεισε το «ντιλ του αιώνα»: Έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση 50 F-35 στα ΗΑΕ - Media
 
Παρά το γεγονός ότι Τραμπ και Ερντογάν συναντήθηκαν σε θερμό κλίμα στην Ουάσινγκτον, φαίνεται ότι η… αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35 βρίσκεται «μια ανάσα» από το να γίνει οριστική.
 
Όπως αναφέρει το Defence News, ο υπεύθυνος του προγράμματος του stealth μαχητικού στο Πεντάγωνο, υποστράτηγος Έρικ Φικ, δήλωνε στην αρμόδια επιτροπή του Κογκρέσου ότι ως το Μάρτιο του 2020 η Τουρκία θα έχει βγει εντελώς από το πρόγραμμα κατασκευής των F-35, καθώς, όπως ανέφερε, τόσο η Lockheed όσο και η Pratt & Whitney «έχουν κάνει εντυπωσιακή πρόοδο» στο να βρουν εναλλακτικούς προμηθευτές για τα εξαρτήματα που κατασκευάζονταν στην Τουρκία.
 
Ο Φικ ανέφερε ότι εδώ και ένα χρόνο το Πεντάγωνο και οι κατασκευάστριες εταιρείες αναζητούν προμηθευτές για 12 εξαρτήματα, τα 11 για την άτρακτο και το ένα για τον κινητήρα. Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον «έβγαλε κόκκινη κάρτα» στην Άγκυρα, λόγω της επιμονής της να αποκτήσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-400, καθώς θεωρείται ότι θα μπορούσε, τελικά, να ανιχνεύει το «αόρατο» μαχητικό F-35.
 
Μετά τη συνάντησή του με τον Τραμπ, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία συζήτησε να αποκτήσει το αμερικανικό σύστημα Patriot, «υπό ευνοϊκές περιστάσεις».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 15:49