04/08/2020 17:33:14

Οι εφαρμογές που «σκοτώνουν» τη μπαταρία του κινητού σας

Οι εφαρμογές που «σκοτώνουν» τη μπαταρία του κινητού σας - Media

 

Από τον καιρό που τα smartphones μπήκαν στη ζωή μας, μαζί τους έφεραν και έναν «πονοκέφαλο για τους χρήστες»: το διαρκές άγχος για το πόσο θα αντέξει η μπαταρία.

Προφανώς, ένα smartphone διαφέρει πολύ από το παλιό σας κινητό «με τα κουμπιά». Μόνο και μόνο η οθόνη αρκεί για να «ρουφήξει» μεγάλο μέρος της μπαταρίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το TechEngage, υπάρχουν κάποιες εφαρμογές (οι περισσότερες άκρως δημοφιλείς) που είναι πολύ ενεργοβόρες και η χρήση τους θέλει προσοχή.

Αναλυτικά, οι πλέον «επώδυνες» για τη μπαταρία του κινητού σας εφαρμογές είναι οι εξής:

1. Snapchat: κάμερα, βίντεο, chatting, τοποθεσία, η συγκεκριμένη εφαρμογή τα χρησιμοποιεί όλα και προφανώς καταναλώνει πολλή ενέργεια

2. Νetflix: στριμάρει ταινίες στο κινητό σας, οπότε είναι φυσιολογικό να σας «ρουφάει» τη μπαταρία

3. YouTube: ομοίως με το Netflix, στριμάρει ταινιάκια στο κινητό σας, οπότε λογικό είναι να καταναλώνει ενέργεια.

4. Facebook-Messenger: πάνε πακέτο, έστω κι αν στο κινητό σας είναι δύο διαφορετικές εφαρμογές και είναι «πρωταθλητές» στην κατανάλωση ενέργειας.

5. WhatsApp: μια εφαρμογή μηνυμάτων που «τρέχει» στο παρασκήνιο και όσο τη χρησιμοποιείτε, τόσο θα σας «τρώει» μπαταρία.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.