10/08/2020 05:09:38

Κίνδυνο «φυλετικής αλλοίωσης» των νησιών από τους πρόσφυγες «βλέπει» η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λάρισας

Κίνδυνο «φυλετικής αλλοίωσης» των νησιών από τους πρόσφυγες «βλέπει» η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λάρισας - Media

 

Ξενοφοβικά και συνωμοσιολογικά στερεότυπα για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στη χώρα μας αναπαράγει ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας που ελήφθη κατά πλειοψηφία και η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζει τους κατατρεγμένους ανθρώπους… πράκτορες των Τούρκων.

Το σωματείο των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «υπάρχει κίνδυνος τα νησιά μας να αλλοιωθούν φυλετικά, θρησκευτικά και εθνικά».

Η ανακοίνωση έρχεται ως συνέχεια ξενοφοβικών αντιδράσεων από τμήματα τοπικών κοινωνικών σε περιοχές που πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες, αντιδράσεις που δυστυχώς επηρέασαν και μικρή μερίδα μαθητών, όπως έδειξε πρόσφατη ολιγάριθμη διαδήλωση στα Γιαννιτσά με κεντρικό σύνθημα «έξω οι λαθρομετανάστες από τα σχολεία».

Αναλυτικά η κατά πλειοψηφία ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας:

«Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, η τουρκική εθνοσυνέλευση αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα για την κατάσταση στη Μόρια της Λέσβου και θα αποστείλει σχετικό αίτημα στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε μέλη της να επισκεφτούν τον καταυλισμό προσφύγων, θεωρώντας πιθανόν τα ελληνικά ακριτικά νησιά, ως τουρκικές επαρχίες. Ο πρόεδρος της τουρκικής υποεπιτροπής για τη Μετανάστευση και την Προσαρμογή δήλωσε: «Θέλουμε να δούμε ειδικά τα ελληνικά νησιά, γιατί εκεί εγείρονται σοβαρά προβλήματα».

Έχει πλέον καταστεί σαφές ότι το «προσφυγικό-μεταναστευτικό» είναι κυρίαρχο θέμα της ελληνικής πολιτικής ζωής και υπάρχει κίνδυνος τα νησιά μας να αλλοιωθούν φυλετικά, θρησκευτικά και εθνικά. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο πληθυσμός των προσφύγων-μεταναστών σε τρία ελληνικά νησιά (Λέσβος, Χίος, Σάμος) έχει φτάσει σήμερα περίπου στις 25.000 άτομα, ξεπερνώντας κατά πολύ τα όρια των τοπικών δομών υποδοχής, αλλά και τα όρια ανοχής και φιλοξενίας των ντόπιων κατοίκων. Το θέμα δεν είναι πεδίο άσκησης των ανθρωπιστικών μας ιδανικών, αλλά θέμα ασφάλειας, ταυτότητας και πολιτισμού.

Η Τουρκία χρησιμοποιεί, κατά ωμή δήλωση του Προέδρου της, τις μεταναστευτικές ροές και τις ΜΚΟ, προς όφελος των εθνικών της συμφερόντων, αδιαφορώντας για πνιγμούς και ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ παράλληλα, στις ελληνικές ακτές έχει στηθεί ένα συνονθύλευμα υπερεθνικών οργανισμών, που υποτίθεται ότι βρίσκονται για προσφορά βοήθειας για το μεταναστευτικό πρόβλημα, ουσιαστικά όμως συμπλέουν με τις τουρκικές επιδιώξεις, κάνοντάς τους ταξιθέτες στις ανθρώπινες ψυχές, εκμεταλλευόμενοι τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια.

Τα ακριτικά μας νησιά δε μπορούν, αλλά ούτε και η Ελλάδα, να γίνει μόνιμος επαίτης βοήθειας για το μεταναστευτικό, ούτε να βρίσκονται υπό συνεχή ομηρεία, έναντι των Τουρκικών ορέξεων. Επιβάλλεται η χάραξη μιας μόνιμης εθνικής στρατηγικής, που θα περιλαμβάνει πολύ καλή και αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και παράλληλα, άμεση αποσυμφόρηση των δομών υποδοχής στα ελληνικά νησιά.

(Η απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας, πάρθηκε κατά πλειοψηφία.)»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.