search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09
MENU CLOSE

Βεβαιώθηκε το πρόστιμο των 50.000 ευρώ στον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό – Με προσαύξηση 1.200 ευρώ!

20.11.2019 14:37
Βεβαιώθηκε το πρόστιμο των 50.000 ευρώ στον δάσκαλο Θανάση Αγαπητό - Με προσαύξηση 1.200 ευρώ! - Media

 

Στα χέρια του δασκάλου Θανάση Αγαπητού, περιφερειακού συμβούλου με την «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» έφτασε το εξοντωτικό πρόστιμο των 50.000 ευρώ, που επιβλήθηκε από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων, για τρία πανό στην πόλη των Σερρών κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο.

Μάλιστα το πρόστιμο βεβαιώθηκε με προσαυξήσεις συνολικού ύψους 1.200 ευρώ!

Πρόκειται για ένα ποσό που φυσικά δεν διαθέτει ούτε ο εκπαιδευτικός προσωπικά ούτε η περιφερειακή παράταξη που προέρχεται από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και ως εκ τούτου, εάν δεν ανακληθεί, οδηγεί στην οικονομική εξαφάνιση τόσο του επικεφαλής όσο και του συνδυασμού.

Σε σχετική καταγγελία η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι «η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων και το νομικό της πλαίσιο ορθώνουν ανυπέρβλητα εμπόδια πολιτικής παρέμβασης και δημοκρατικής έκφρασης στις δυνάμεις που έχουν αναφορά στο λαϊκό κίνημα. Η συμμετοχή στις εκλογές είναι μια πολυδάπανη υπόθεση, μια πραγματική οικονομική αφαίμαξη, καθώς οι μόνοι πόροι της μαχόμενης Αριστεράς είναι οι εισφορές των λαϊκών ανθρώπων. Την ίδια ώρα οι επιχειρηματικοί παράγοντες, κάθε λογής συμφέροντα, οι ξένες πρεσβείες και οι ιμπεριαλιστικοί μηχανισμοί κινούνται με χαρακτηριστική άνεση και διασφαλίζουν ρόλο στα φερέφωνά τους. Τεράστια ποσά χαρίζονται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σαν θαλασσοδάνεια από τις τράπεζες που ανακεφαλαιοποιούνται συνέχεια με όσα αρπάζουν από τους εργαζόμενους, ενώ το κυβερνών κόμμα πήρε επιπλέον 1 εκατ. ευρώ για δήθεν έρευνες όταν οργανώνει την αφαίμαξη του λαού.»

Την αλληλεγγύη τους στον Θανάση Αγαπητό εκφράζουν δημοτικές και περιφερειακές κινήσεις, πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, σύλλογοι και σωματεία, ζητώντας την ακύρωση του προστίμου.

Εξάλλου στη Βουλή φέρνει το ζήτημα το ΚΚΕ, με ερώτηση τριών βουλευτών του προς τον υπουργό Εσωτερικών, ενώ ψηφίσματα καταδίκης της απόπειρας οικονομικής εξόντωσης του Θανάση Αγαπητού και της «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» έχουν εκδώσει δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, μεταξύ των οποίων και το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Πάντως, αν και το σύνολο των φορέων που στηρίζουν τον Θανάση Αγαπητό ζητούν να υπάρξει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ώστε να πάρει θέση για το ζήτημα, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια ανταπόκριση από πλευράς της κυβέρνησης.

Η «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία» και ο Θανάσης Αγαπητός υπέβαλαν ένσταση κατά της απόφασης, η οποία θα εξεταστεί την επόμενη εβδομάδα από την Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων, την ίδια Αρχή δηλαδή που επέβαλε το πρόστιμο.

Μιλώντας στο topontiki.gr ο Θανάσης Αγαπητός έκανε λόγο για μία «εξοντωτική ποινή» που «αποκαλύπτει ένα πλαίσιο το οποίο εξοντώνει πολιτικές κινήσεις που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο κόστος των εκλογών». Ανέφερε ότι, με αφορμή τη στοχοποίηση του ίδιου και της «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία, έχει αναπτυχθεί «ένα πολύ μεγάλο κλίμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης» που «εκφράζεται με πολλούς τρόπους από τον κόσμο του αγώνα». «Φαίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα να ενταθεί η πίεση ώστε να υπάρξει μια εξέλιξη προς το συμφέρον όλου του κινήματος, τόσο με την αναίρεση της συγκεκριμένης απόφασης όσο και με την αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου», ανέφερε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:08