30/09/2020 02:25:31

Τσακαλώτος: Δεν θα συγκλονιστεί η μεσαία τάξη από τον προϋπολογισμό

Τσακαλώτος τρολάρει Μητσοτάκη: Αν θέλει, μπορώ να του εξηγήσω τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

"Ο κορμός του νέου προϋπολογισμού δεν θα συγκλονίσει τη μεσαία τάξη” σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος, προβλέποντας συνέχιση των ανισοτήτων, των χαμηλών μισθών κ.α.

Σύμφωνα με το Euro2day.gr ο πρώην υπουργός επεσήμανε πως κάποιοι αποφάσισαν ότι “τα κοινωνικά συμβόλαια είναι τελευταία στη λίστα και οι πιστωτές πρώτοι”. Κατά την τοποθέτηση του άσκησε κριτική σε “κόμματα καρτέλ” τα οποία είναι τόσο συνδεδεμένα με το κράτος που έχουν ξεχάσει τη βάση, τις δημοκρατικές σχέσεις που πρέπει να έχει η κορυφή του κόμματος με τη βάση. Προσέθεσε πως πρέπει να αντιδράσουμε στην απαξίωση της πολιτικής και στα κόμματα καρτέλ.

Αναφερόμενος στη Συνταγματική Αναθεώρηση και στο άρθρο περί ευθύνης υπουργών είπε “η ουσία είναι πολιτική. Πόσο προστασία πρέπει να έχουν οι υπουργοί; “. Παράλληλα αναφέρθηκε στην απλή αναλογική λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο κόμμα του 31.5% , προσθέτοντας πως “ξέρουμε ότι με την απλή αναλογική δεν θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Γι ΄αυτή την προτείνουμε” και έκανε αναφορά στην ανάγκη συνεργασιών. Συνέχισε κάνοντας αναφορά στην ανάγκη να αντιμετωπιστούν φαινόμενα απαξίωσης της πολιτικής, κυρίως από τους νέους.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.