29/03/2020 16:08:19

Ένα… πειρατικό κούρσευσε στα Χανιά! | (Photos)

Ένα… πειρατικό κούρσευσε στα Χανιά! | (Photos) - Media

 

Με ανοικτό το στόμα έμειναν όσοι πέρασαν την Πέμπτη από το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, αφού αντίκρισαν ένα εντυπωσιακό παλαιού τύπου ιστιοφόρο που θύμιζε… πειρατικό του παρελθόντος.

Το παράδοξο είναι οτι όντως πρόκειται για κουρσάρικο πλοίο, του 17ου αιίωνα μάλιστα, αφού είναι ένα πιστό αντίγραφο του «La Grace», ένα τσέχικο ιστιοφόρο με δύο κατάρτια.

Το La Grace ήταν σκάφος του Τσέχου ναύτη Augustin Herman, ο οποίος ξεκίνησε τη ναυτική του πορεία στην Ολλανδική εταιρεία των Δυτικών Ινδίων, αργότερα όμως έγινε κουρσάρος, σπουδαίος πολιτικός και ο μεγαλύτερος εξαγωγέας καπνού στην Αμερική.

Το La Grace ήταν το πιο διάσημο κουρσάρικο καράβι στους πρώτους χρόνους της ιστορίας της Αμερικής. Κάθε χρόνο αναχωρούσε για την Καραϊβική όπου, με άδεια του κυβερνήτη, ασκούσε καταδρομές κατά των εχθρικών πλοίων.

Το πανομοιότυπο του La Grace κατασκευάστηκε με παραδοσιακές τεχνικές το 2010 στο Σουέζ της Αιγύπτου με τη βοήθεια Τσέχων και Σλοβάκων εθελοντών.

Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι η προβολή της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβάκικης Δημοκρατίας, καθώς και η αναβίωση της ναυτικής ιστορίας στην κεντρική Ευρώπη, ενώ μάλιστα δίνεται η ευκαιρία σε νέους να εξασκήσουν τη ναυτική τέχνη αλά παλαιά.

zarpanews

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.