search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:52
MENU CLOSE

Κατοικίδια: Μπλόκο σε σκύλους και γάτες από την Τουρκία λόγω λύσσας

27.11.2019 08:36
Κατοικίδια: Μπλόκο σε σκύλους και γάτες από την Τουρκία λόγω λύσσας - Media

 

Μπλόκο στα σύνορα Ελλάδας και Τουρκίας για δεκάδες σκυλάκια και γατάκια από τη Τουρκία. Απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα μας των συμπαθών κατοικιδίων, όχι μόνο για εμπορικούς λόγους αλλά και ως ζώα συντροφιάς σε όυς ταξιδεύουν για λόγους αναψυχής.

Ο λόγος είναι τα αυξημένα συμπτώματα λέσσας που έχουν παρατηρηθεί στη γειτονική χώρα. Όπως αποκαλύπτει η Ροδιακή «με επείγον έγγραφό του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την έξαρση των κρουσμάτων λύσσας στην Τουρκία και την ανάγκη εντατικοποίησης των σχετικών ελέγχων από τις τελωνειακές αρχές».

Τα κρούσματα λύσσας αφορούν βοοειδή, μικρά μηρυκαστικά, σκύλους και γάτες. Σημαντικό μέρος τους εντοπίζεται γεωγραφικά πλησίον των δυτικών παραλίων της Τουρκίας, σε περιοχές που εμφανίζουν γειτνίαση αλλά κι έντονη κινητικότητα από και προς τις περιφέρειες Ν. Αιγαίου, Β. Αιγαίου καθώς και Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης.

Σύμφωνα με έγγραφο της ΑΑΔΕ προς τα τελωνεία της χώρας, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της νόσου στη χώρα μας, καλεί τις αρχές να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι τόσο στις εμπορικές αποστολές που εισέρχονται στην χώρα μας από Τουρκία, αποκλειστικά από τα σημεία διέλευσης που διαθέτουν συνοριακούς Σταθμούς Υγειονομικού και Κτηνιατρικού Ελέγχου (Σ.Υ.Κ.Ε), όσο και στις μη εμπορικές αποστολές ζώων συντροφιάς που εισέρχονται από τη χώρα μας στην Ένωση ή επιστρέφουν στην Ένωση μετά από ταξίδι στην Τουρκία (επανείσοδος) από τα σημεία διέλευσης με Σ.Υ.Κ.Ε ή τα σημεία εισόδου των ελληνικών νησιών της Απόφασης 94/641/ΕΚ της Επιτροπής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:52