search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:31
MENU CLOSE

Γιατί υπήρξε «λάθος συναγερμός» σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο: Οι τρεις πιθανές εξηγήσεις

27.11.2019 15:26
Γιατί υπήρξε «λάθος συναγερμός» σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο: Οι τρεις πιθανές εξηγήσεις - Media

 

Τρεις είναι οι πιθανές εξηγήσεις για τον λαθεμένο συναγερμό που σήμανε την Τρίτη σε Λευκό Οίκο και Καπιτώλιο.

Ο λόγος του συναγερμού ήταν η φερόμενη παραβίαση του εναέριου χώρου της Ουάσιγκτον από άγνωστο αεροσκάφος, το οποίο δεν ανταποκρινόταν στις εκκλήσεις των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Πηγή από το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, μιλώντας στο CNN, εξήγησε ότι το περιστατικό έχει τρεις πιθανές εξηγήσεις: Σμήνος πουλιών, drone και… ατμοσφαιρική ανωμαλία.

Μετά τον συναγερμό, μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα απογειώθηκαν, με στόχο να αναχαιτίσουν τον εν δυνάμει κίνδυνο. Ωστόσο, τελικά δεν εντόπισαν τίποτα.

​Την ίδια ώρα, αξιωματούχοι του Καπιτωλίου (σ.σ. Βουλή των Αντιπροσώπων), μιλώντας επίσης στο CNN, εκτίμησαν ότι το άγνωστο αντικείμενο ήταν… σμήνος πτηνών, το οποίο κινούταν με σχετικά αργό ρυθμό, προτού τελικά εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ελεγκτής της εναέριας κυκλοφορίας επιβεβαίωσε την εκδοχή των πτηνών, σημειώνοντας ότι το σμήνος κατευθύνθηκε προς τα βορειοδυτικά.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Τρίτης δόθηκε εντολή εκκένωσης του Καπιτωλίου και του Λευκού Οίκου, μετά την παραβίαση του εναέριο χώρου της Ουάσιγκτον.

Ταυτόχρονα απογειώθηκαν αμερικανικά μαχητικά, προκειμένου να αναχαιτίσουν φερόμενο αεροσκάφος, το οποίο δεν ανταποκρινόταν στα σήματα των αμερικανικών αρχών.

Ωστόσο, 20 λεπτά αργότερα, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος ή απειλή, με αποτέλεσμα να αρθούν τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:28