27/09/2020 09:44:27

«Καμπανάκι» Αρναούτογλου: Πώς η μετάβαση στο 5G απειλεί τις καιρικές προβλέψεις!

Μήνυμα αμερικανού προξένου στην Ελλάδα για το 5G - Με «φόντο» τον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Media

 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο προγνώστης καιρού της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου, με ανάρτησή του στο facebook, επισημαίνοντας ότι «η παγκόσμια συμφωνία για μετάβαση στην εποχή των 5G απειλεί τις καιρικές προβλέψεις!!»

Με ποιον τρόπο; Εξηγεί ο κ. Αρναούτογλου:

«Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τα διεθνή στανταρτ στον τομέα της ασύρματης τεχνολογίας θα μπορούσαν να υποβαθμίσουν τις καθοριστικής σημασίας δορυφορικές μετρήσεις των υδρατμών που περιέχονται στη γήινη ατμόσφαιρα.

Ο διεθνής οργανισμός που ρυθμίζει τις παγκόσμιες τηλεπικοινωνίες συμφώνησε σε νέα πρότυπα ραδιοσυχνοτήτων στις 21 Νοεμβρίου. Οι μετεωρολόγοι λένε πως η συγκεκριμένη πολυαναμενόμενη απόφαση απειλεί το μέλλον της πρόγνωσης του καιρού σε όλο τον κόσμο, καθώς οι συχνότητες μετάδοσης από κινητά τηλεφωνικά δίκτυα θα υποβαθμίσουν την ποιότητα των μετεωρολογικών παρατηρήσεων από το διάστημα.

Οι ασύρματες εταιρείες αρχίζουν να αναπτύσσουν τα δίκτυα επόμενης γενιάς, γνωστά ως 5G, σε όλο τον κόσμο. Η νέα συμφωνία αποσκοπεί στον καθορισμό των ραδιοσυχνοτήτων επί των οποίων μπορεί να μεταδίδει ο εξοπλισμός 5G όμως μερικές από τις συχνότητες πλησιάζουν επικίνδυνα σε εκείνες που χρησιμοποιούνται από τους δορυφόρους που συλλέγουν πολύ σημαντικά στοιχεία για τον καιρό και το κλίμα.!»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.