search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:21
MENU CLOSE

Συναγερμός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στην Ευρώπη

30.11.2019 07:53
Συναγερμός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στην Ευρώπη - Media

 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες στην Ευρώπη, μετά τα δύο αιματηρά περιστατικά επιθέσεων με μαχαίρι, που σημειώθηκαν την Παρασκευή 29/11.

Στη Βρετανία, σε εξέλιξη είναι έρευνες στην κομητεία του «Στάφορντ-σάιρ» στην κεντρική Αγγλία για την τρομοκρατική επίθεση ενός 28χρονου εναντίον περαστικών στη Γέφυρα του Λονδίνου, με απολογισμό 2 νεκρούς και 3 τραυματίες. Ο 28χρονος δράστης Ουσμάν Καν, ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, είχε καταδικαστεί για τρομοκρατία και είχε αποφυλακιστεί πέρσι υπό όρους.

Την αύξηση της αστυνομικής παρουσίας στους δρόμους του Λονδίνου, ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, που συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής κρίσης «Κόμπρα». Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι είναι λάθος να επιτρέπεται σε σοβαρούς και βίαιους εγκληματίες να αποφυλακίζονται νωρίς, ενώ ανακοίνωσε πως αναβάλλεται η προεκλογική εκστρατεία όλων των κομμάτων.

Στην Ολλανδία, τουλάχιστον 3 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση άνδρα με μαχαίρι σε εμπορικό δρόμο της Χάγης. Οι αρχές αναζητούν έναν ύποπτο 45-50 ετών, πιθανότατα από την Βόρεια Αφρική, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 17:20