search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 06:04
MENU CLOSE

Τι ζητά η αντιπολίτευση για τις κινήσεις της Τουρκίας

02.12.2019 11:13
Τι ζητά η αντιπολίτευση για τις κινήσεις της Τουρκίας   - Media

 

Αντιδράσεις και στον χώρο της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η προκλητική στάση της Τουρκίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε το αίτημά του με ανακοίνωση που εξέδωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατηγορώντας την ίδια ώρα την κυβέρνηση για πολιτική κατευνασμού έναντι της Τουρκίας.

Στην ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «χειρίζεται τα κρίσιμα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, και ιδίως τις κλιμακούμενες προκλήσεις της Τουρκίας, χωρίς πυξίδα, χωρίς στρατηγική»

«Εδώ και τώρα με αποφασιστικότητα οφείλει να αντιδράσει η κυβέρνηση στην νέα ιταμή πρόκληση της Τουρκίας, που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές δίκαιο, Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας αλλά και την ίδια τη γεωγραφία», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Φώφη Γεννηματά.

Ο Μητσοτάκης φέρνει το θέμα στο ΝΑΤΟ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στις 3 και 4 Δεκεμβρίου στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες και αναμένεται να θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, όπως προανήγγειλε από το βήμα του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ:

«Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά αλλού μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί, κατάφωρα, την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταληκτική του ομιλία στο συνέδριο του κόμματος.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 02:46