search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:54
MENU CLOSE

Ημερίδα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στη Λαμία

06.12.2019 19:45
Ημερίδα για την Κοινή Αγροτική Πολιτική στη Λαμία - Media

 

Η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική ήταν το αντικείμενο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στη Λαμία, παρουσία του υφυπουργού Αγροτικής Πολιτικής, Κώστα Σκρέκα και του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Κώστα Μπαγινέτα.

Στην κατάμεστη αίθουσα, οι εκπρόσωποι των αγροτών ζήτησαν να φωτιστούν τα ιδιαίτερα σημεία της νέας ΚΑΠ, η οποία κατά τον κ. Σκρέκα «περιλαμβάνει μεγάλες προκλήσεις και σημαντικές ευκαιρίες».

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός στον σύντομο χαιρετισμό του, «ήρθαμε σήμερα εδώ για να ακούσουμε τους αγρότες, να συζητήσουμε μαζί τους και να συνδιαμορφώσουμε μαζί τις εθνικές προτεραιότητες και επιδιώξεις για την γεωργία», κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές στο πού διαφέρει αυτή η νέα ΚΑΠ από τις προηγούμενες. Επίσης, παρουσίασε συγκεκριμένες προσεγγίσεις για τις αλλαγές που φέρνει η νέα ΚΑΠ και για την ενδεχόμενη μείωση των πόρων.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε αποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά τις προκλήσεις, τονίζοντας πως «με όλα τα δυνατά μέσα θα προσπαθήσουμε οι διαπραγματεύσεις για τη νέα ΚΑΠ να καταλήξουν σε αποτέλεσμα που θα διασφαλίζει το εισόδημα όλων των παραγωγών, θα σέβεται την ισοτιμία των κρατών-μελών της Ενωμένης Ευρώπης και την ανταγωνιστικότητα της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στο διεθνές περιβάλλον και ουσιαστικά θα εξασφαλίζει το μέλλον του πρωτογενούς τομέα στη χώρα μας». Τόσο ο κ. Σκρέκας όσο και ο κ. Μπαγινέτας, υπογράμμισαν με νόημα ότι η νέα ΚΑΠ, μαζί με τις προτεραιότητες που θέτει η κυβέρνηση, είναι βασικό στοιχείο για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών από την πλευρά τους, δεν έκρυψαν την ανησυχία τους για την ενδεχόμενη μείωση των πόρων, αλλά πολύ περισσότερο για τον προσανατολισμό της νέας ΚΑΠ, ζητώντας όλο και περισσότερες διευκρινίσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. «Ο στόχος όλων μας, ο στόχος της κυβέρνησης, είναι να θωρακίσει τα συμφέροντα της χώρας μας μέσα στο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσα στο περιβάλλον της ενωμένης Ευρώπης, και με τον τρόπο αυτό να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση στην ομαλή και ταχεία απορρόφηση των κοινοτικών πόρων» σημείωσε χαρακτηριστικά ο γ.γ. του υπουργείου, αρμόδιος για τα κοινοτικά προγράμματα, Κώστας Μπαγινέτας.

Τέλος, τονίστηκε απ΄ όλες τις πλευρές, ότι ο συγκεκριμένος διάλογος θα πρέπει να διευρυνθεί, έτσι ώστε να διευρυνθεί και η επιχειρηματολογία της κυβέρνησης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:54