search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:29
MENU CLOSE

Απίστευτη πρόκληση Τσαβούσογλου: Δεν θέλουμε πόλεμο, αλλά…

07.12.2019 11:56
Τσαβούσογλου για Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης δεν βρήκε στήριξη για μια λύση δύο κρατών - Media

 

Ευθείες απειλές εκτοξεύει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, υποστηρίζοντας πως εάν χρειαστεί η Τουρκία να προστατεύσει τα πλοία της στην ανατολική Μεσόγειο θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια κι αν είναι αυτά.

«Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν, αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα όποια και να είναι», τόνισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο τέλος της ομιλίας του, στο Διεθνές Ινστιτούτο Πολιτικών Εργασιών (ΙSPI) στη Ρώμη.
 
Ερωτηθείς εάν η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει βία κατά τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε: «Εμείς είμαστε εγγυήτρια δύναμη της ‘τδβκ’ (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος). Εμείς κάναμε τα πάντα για να βρούμε λύση. Η Ε/κ πλευρά δεν θέλει να κάνει συμφωνία».
 
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Τουρκία προτείνει να μην γίνονται μονομερείς δραστηριότητες έρευνας φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο και τα έσοδα να διαμοιραστούν μέσω επιτροπής που θα ιδρυθεί.
 
«Εμείς αυτό το προωθήσαμε στους Ε/κ, στην Ελλάδα, στην ΕΕ, μέχρι και τα ΗΕ, σε όλους. Αλλά αν δεν θέλουν συνεργασία κι εγώ θα στείλω τα πλοία μου. Εμείς δεν θέλουμε να πολεμήσουμε με κανέναν αλλά αν χρειαστεί να προστατεύσω τα πλοία μου, θα πάρω όλα τα απαραίτητα μέτρα, όποια και να είναι», ανέφερε.
 
Πηγή: Sigmalive
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:27