search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:24
MENU CLOSE

«Στροφή» Χρυσοχοΐδη – Έμμεση αναγνώριση αστυνομικής αυθαιρεσίας

09.12.2019 12:10
elas

 

Σε έμμεση αναγνώριση των περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας μετά τις καταγγελίες και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από εξευτελισμό συλληφθέντων στα Εξάρχεια προχωρά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που, απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, διακήρυσσε ότι «οι άντρες των ΜΑΤ δεν ‘’εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας’’», ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παραδέχεται εμμέσως ότι υπήρξαν τέτοια περιστατικά ξεκαθαρίζοντας ότι «ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία».

Αναλυτικά, σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης ανέφερε:

«Ο εξευτελισμός της ανθρώπινης προσωπικότητας δεν είναι νοητός ποτέ, πουθενά, από κανένα και με οποιαδήποτε δικαιολογία. Τελεία και παύλα. Όταν συμβαίνει, η Αστυνομία -που είναι περήφανο σώμα, που εφαρμόζει το νόμο και κατά συνέπεια οφείλει να προστατεύει και τα ανθρώπινα δικαιώματα- έχει τη δύναμη να το αναδείξει και να το αντιμετωπίσει. Κανένα βίντεο, παρά τη δύναμη της εικόνας δεν θα το αλλάξει αυτό. Πολύ περισσότερο δεν θα περάσει ο φαρισαϊσμός που ξεχείλισε, μετά την πρώτη φορά εορτασμό, χωρίς καταστροφές, των επετείων 17ης Νοέμβρη και 6ης Δεκεμβρίου.»

Η ανάρτηση του αρμόδιου υπουργού ήρθε ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της διεξαγωγής ΕΔΕ για τα όσα, με βάση τα σχετικά ντοκουμέντα και καταγγελίες, έλαβαν χώρα στα Εξάρχεια μετά τη διαδήλωση για την 11η επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου.

Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα μία ημέρα πριν, την Κυριακή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του επί της ουσίας παρείχε κάλυψη στην αποτρόπαια δράση των ανδρών των ΜΑΤ, που καταγράφηκαν ακόμα και να τραβάνε το εσώρουχο συλληφθέντος, υποστηρίζοντας ότι «οι άντρες των ΜΑΤ δεν ‘’εξευτέλισαν διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας’’, συνέλαβαν υπεύθυνους για επιθέσεις στο κέντρο των Εξαρχείων, με τις μολότωφ και τις πέτρες στα χέρια. Η διαδήλωση άλλωστε είχε τελειώσει περίπου 2 ώρες πριν.»

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για ακραία καταστολή μοναδικό στόχο «να εκφοβίσει το κίνημα της νεολαίας που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον», κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι αποτελεί «συνέχεια του κράτους της δεξιάς των δεκαετιών του `50 και `60».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει την πλήρη ευθύνη για τις εικόνες ντροπής, με άντρες των ΜΑΤ να εξευτελίζουν διαδηλωτές, που εκτυλίχθηκαν στους δρόμους της Αθήνας. Παρά το δήθεν “σύγχρονο” προφίλ που επιχειρεί να φιλοτεχνήσει, οι πρακτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά συνέχεια του κράτους της δεξιάς των δεκαετιών του `50 και `60», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της αξιωματική αντιπολίτευσης.

Σχολιάζοντας τη διαταγή για διεξαγωγή ΕΔΕ ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, έκανε λόγο για «ανερμάτιστη και πανικοβλημένη κυβέρνηση σε κατάσταση πλήρους απώλειας ελέγχου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 23:23