search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:14
MENU CLOSE

Πρόεδρος Γεωδυναμικού Ινστιτούτου: Πολύ μικρές πιθανότητες για ισχυρό σεισμό στα Χανιά (Photos)

09.12.2019 14:42
Πρόεδρος Γεωδυναμικού Ινστιτούτου: Πολύ μικρές πιθανότητες για ισχυρό σεισμό στα Χανιά (Photos) - Media

Το πρωί της Δευτέρας συνεχίστηκε η σεισμική δραστηριότητα νοτιοανατολικά της Παλαιόχωρας στα Χανιά, με οκτώ σεισμικές δονήσεις από τις 3:58 έως τις 13:41 από τις οποίες τρείς ήταν 3,2 – 3,4 Ρίχτερ και οι υπόλοιπες κάτω των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Παράλληλα, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας εκφράζει την αισιοδοξία του σε ανάρτησή του για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας κάνοντας λόγο για «θετικά νέα»

Αναλυτικά, η ανάρτησή του:

«Καλημέρα σας, σήμερα έχουμε θετικά νέα από την στατιστική ανάλυση της σεισμικής δραστηριότητας στην νοτιοδυτική περιοχή της Κρήτης με την πιο σύγχρονη μέθοδο του φυσικού χρόνου (natural time) που έχει αναπτύξει ο Παναγιώτης Βαρώτσος.

Τα αποτελέσματα μας δίνουν σχετικά πολύ μικρές πιθανότητες για την εκδήλωση ισχυρού σεισμού άνω των 6 Ρίχτερ τώρα στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το EPS (earthquake potential score) είναι αυτή τη στιγμή στο 52.5 % και είναι σχετικά πολύ χαμηλό. Σας θυμίζω για σύγκριση ότι το αντίστοιχο σεισμικό δυναμικό EPS αμέσως πριν από τον πρόσφατο σεισμό στην Αλβανία ήταν 88.8 % όπως είχα τότε αναρτήσει.

Ελπίζω να επιβεβαιωθεί και στην πράξη η επιστημονική εκτίμηση, ο χρόνος θα δείξει, καλή εβδομάδα να έχουμε φίλοι μου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 22:14